Antena Căutare

6 luni de lumina solara, captate intr-o singura imagine

Un fotograf, profesor la Universitatea din Southampton, a reusit sa capteze lumina soarelui dintr-un interval de sase luni de zile, intr-un singur cadru. Acesta a folosit o camera obscura obtinuta dintr-o cutie de ceai.

Cum a realizat dr. Greg Parker acest lucru? El si-a pozitionat inventia spre cer pe data de 21 iunie 2011, cea mai lunga zi din an, si a retras-o in ziua solstitiului de iarna, pe 22 decembrie.

Imaginea obtinuta capteaza sase luni de lumina solara intr-o singura expunere. Acest lucru este posibil fiindca aparatele obscure nu functioneaza pe baza de film, ci surprind imaginea pe o coala de hartie.

Linia imaginara care indica traiectoria Soarelui in perioada solstitiului de vara se afla in partea de sus a imaginii, iar cea care ii infatiseaza traiectoria pe timpul solstitiului de iarna, se afla in partea de jos.

Dr. Parker a afirmat pentru site-ul Treehugger: "In aceasta imagine, linia dreapta inclinata spre stanga reprezinta marginea acoperisului casei de vis-a-vis. Se pot observa o multime de copaci spre sud, iar cele doua fasii de lumina in forma de cupola sunt observatoarele din gradina mea".

Sursa / Foto: dailymail.co.uk

Marea Britanie: O femeie adora bebelusii... de plastic!... FOTO! O fantoma, filmata de un turist britanic in vacanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x