Antena Căutare

Imagini de arhivă! Grace Kelly, o mireasă angelică! Rochie făcută din sute de metri de dantelă, mii de perle şi un chip divin. Nu s-a mai văzut ceva atât de frumos...

Pe 18 aprilie s-au împlinit 60 de ani de la spectaculoasa nuntă a divei Grace Kelly şi a prinţului Rainier Grimaldi al III-lea de Monaco. Evenimentul a durat două săptămâni, s-a desfășurat pe două continente și a rămas până astăzi cea mai luxoasă din toate timpurile. Totul începuse pe 10 ianuarie 1956 când presa americană scria despre planurile de căsătorie ale cuplului regal, iar Grace spunea că nu este nimic stabilit cu siguranţă

Pe 18 aprilie s-au împlinit 60 de ani de la spectaculoasa nuntă a divei Grace Kelly şi a prinţului Rainier Grimaldi al III-lea de Monaco. Evenimentul a durat două săptămâni, s-a desfășurat pe două continente și a rămas până astăzi cea mai luxoasă din toate timpurile. Totul începuse pe 10 ianuarie 1956 când presa americană scria despre planurile de căsătorie ale cuplului regal, iar Grace spunea că nu este nimic stabilit cu siguranţă

Grace Kelly era deja un nume în cinematografie, după ce apăruse în pelicule precum” Dial M for Murder” sau” Rear Window”, când a ajuns la Cannes, în fruntea delegației americane, în 1955.

O POVESTE CA ÎN FILME!

Cu această ocazie a fost invitată într-o croazieră pe Riviera franceză până în principatul vecin, pentru o ședință foto cu prințul, la palat. Cei doi s-au întâlnit cu această ocazie și au început la scurt timp o corespondență secretă.

În același an se logodeau și începeau pregătirile pentru ceea ce avea să fie” nunta secolului”.

„Grace Kelly se îmbarcă azi pentru nuntă; Rainier o aşteaptă la Monte Carlo", nota New York Times, pe 4 aprilie 1956. „Grace va călători cu 60 de oameni, printre care şi părinţii ei. Printre bagajele ei se află şi o parte din cadourile de nuntă, un birou Regina Ana şi mai multe cufere şi cutii, în care se află rochia de mireasă şi trusoul ei pentru luna de miere pe Rivieră.

Culorile dominante ale celor 20 de costume sunt bejul şi nuanţele de albastru, de la ultramarin, la turcoaz. O parte din rochiile de seară sunt crem cu roz şi galben, câteva haine de blană, printre care o blană de vulpe şi o haină lungă din blană de leopard ".

Ceremonia în care Grace şi Rainier şi-au unit destinele a fost intimă; au participat numai 100 de persoane. Cei doi s-au căsătorit potrivit codului napoleonic. „Actriţa de 26 de ani şi prinţul Casei de Grimaldi au spus «Oui», în cadrul unei ceremonii civile, care s-a ţinut în sala tronului din secolul XVI", scria corespondentul New York Times, pe 18 aprilie 1956.

30 de milioane de persoane au stat în faţa televizoarelor pentru a urmări cea mai grandioasa nunta din istorie...

Cuplul a avut parte de două ceremonii – căsătoria civilă în Sala Tronului din palat, în data de 18 aprilie, și căsătoria religioasă, a doua zi, în catedrala Sfântul Nicolae. Aceasta din urmă a fost declarată la vremea respectivă” nunta secolului” și a stabilit un record absolut în materie de audiențe TV.

CIFRE IMPRESIONANTE!

Grace Kelly, născută în Philadelphia, a purtat o rochie albă, oferită de studiourile MGM și creată de un designer de Oscar, Helen Rose. A fost nevoie de aproape 300 de metri de dantelă vintage belgiană și de 137 metri de mătase, care au fost lucrate de 36 de croitorese, timp de trei săptămâni. A fost cea mai scumpă rochie pe care Rose a creat-o vreodată. Din mătase şi organza cusute manual, rochia a avut 800.000 paiete şi 1.500 de perle şi cristale.

Actriţa a purtat un inel Cartier cu smarald de 12 carate, cu două diamante, montate în platină. Uniforma pe care a îmbrăcat-o la nuntă prinţul Rainier a fost creată de el însuşi.

Voalul, realizat din 82 de metri de tul, a fost croit în așa fel încât chipul lui Grace să fie vizibil, iar coronița și pantofii au fost împodobiți cu perle.

Buchetul de mireasă al lui Grace a fost din lăcrămioare, iar, după ceremonie, actriţa l-a depus pe altarul Capelei St. Devote, din Monaco. Cele şase domnişoare de onoare au avut buchete cu trandafiri, iar fetele cu coşuleţe au avut margarete. Nunta a fost filmată, ca parte a înţelegerii de reziliere a contractului actriţei cu casa de producţie MGM.

Tortul regal a avut şase etaje şi a fost tăiat cu sabia prinţului Rainier.

„În ziua nunţii ei, Grace a recreat ideea de model. Întreaga ei înfăţişare, de la vălul princiar la dantela feminină şi rochia conservatoare au transformat-o într-o mireasă angelică", spunea designerul Oscar de la Renta despre actriţă, conform unui articol publicat de gracekellyonline.com.

1.500 de reporteri şi fotografi au aşteptat cuplul, în faţa palatului regal din Monaco. "Deşi oamenii s-au strâns să împărtăşească bucuria mirilor, protagoniştii erau tensionaţi şi încruntaţi. Nu a existat nici măcar un zâmbet pe parcursul ceremoniei de două ore şi jumătate. De două ori, domnişoara Kelly s-a uitat distrată la Rainier, care nu i-a întors privirea", nota corespondentul New York Times la nunta regală.

După ce s-a terminat ceremonia, cuplul a ieşit la balcon, ca să-i salute pe cei 3.000 de oameni strânşi în piaţa palatului. „În cadrul unei petreceri câmpeneşti, ei vor primi omagiile supuşilor şi îşi vor încheia seara cu un spectacol de balet", scria în ziarul american.

De ce ți se face somn în autobuz sau tramvai! Misterul a fost elucidat! Cine s-ar fi gândit la asta?... Povestea BĂRZOIULUI ÎNDRĂGOSTIT, ce lecție de viață! De 15 ani, zboară în fiecare an 13.000 de kilometri pentru a-şi înt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x