Antena Căutare

A apărut moneda de 100 de lei. Așa arată banii intrați în circulație la începutul acestei săptămâni

Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic un set de trei monede din aur, argint şi tombac cuprat şi o monedă din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, informează banca centrală.

Moneda din aur va avea o valoare nominală de 100 de lei, forma rotundă, cant zimţat, un diametru de 21 milimetri şi o greutate de 6,452 grame.

Moneda din argint va avea o valoare nominală de 10 de lei, forma rotundă, cant zimţat, un diametru de 37 milimetri şi o greutate de 31,103 grame.

Moneda din tombac cuprat va avea o valoare nominală de un leu, forma rotundă, cant zimţat, un diametru de 37 milimetri şi o greutate de 23,5 grame.

A apărut moneda de 100 de lei. Așa arată banii intrați în circulație la începutul acestei săptămâni

Moneda din alamă pentru colecţionare va avea o valoare nominală de 50 de bani, forma rotundă, un diametru de 23,75 milimetri, o greutate de 6,1 grame şi o grosime la chenar de 1,9 mm. Cantul va fi inscripţionat cu "ROMÂNIA" de două ori, cu steluţă între cele două cuvinte.

Tirajul va fi de 200 de seturi de trei monede (din aur, argint şi tombac cuprat) şi 5.000 monede din alamă, pentru colecţionare.

Preţurile de vânzare sunt: 1.990 lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, argint şi tombac cuprat) şi 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă.

Aceste monede au putere circulatorie pe teritoriul României.

Al Treilea Război Mondial poate începe în orice moment. Unde și cum se vor da luptele: „A trecut prea mult de la ultimul... O tânără care a fost model, prima prezentatoare TV transgender din Pakistan! Când a aflat vestea nu i-a venit să creadă:...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x