Antena Căutare

A crescut în sărăcie, dar a primit un loc la Oxford! „Nu am avut un birou la care să îmi fac temele!”

O adolescentă care a crescut în sărăcie lucie și care nu a avut un birou al ei, la care să își facă temele, a primit un loc la prestigioasa Universitate Oxford.

A crescut în sărăcie, dar a primit un loc la Oxford! „Nu am avut un birou la care să îmi fac temele!”
Thamima

Adolescenta, Thamima, în vârstă de 17 ani, în Regatul Unti al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, a crescut într-o locuință socială cu două încăperi, alături de părinții ei și de cei trei frați ai ei.

Thamima a fost determinată să învețe bine, astfel încât să scape de sărăcia din Poplar and Limehouse, din estul Londrei – zonă cu cel mai amre nivel de sărăcie în rândul copiilor.

Deși a excelat la școală, adolescenta de 17 ani a povestit că a avut o copilărie extrem de „stresantă”.

„Stresul pe care îl simte un copil care trăiește în sărăcie este infernal și îl afectează mult, psihic. Își văd părinții făcându-și griji pentru bani și facturi. Eu am crescut într-o locuință cu două camere, cu mama, tata și trei frați. Așa că aglomerația este normală pentru mine. Nu am avut un birou la care să mă pot așeza să îmi fac temele. Pur și simpul nu era spațiu pentru așa ceva.

Suntem de șapte ani pe lista de așteptare pentru a primi o locuință mai mare. Multe alte familii au o situație similară. Am aplicat pentru o bursă de educație de 400 de lire sterline, anul trecut, ceea ce m-a ajutat să îmi cumpăr rechizite și cărți. Acum, această bursă nu se mai acordă și asta este ca o palmă peste față pentru elevii săraci”, a spus Thamima.

Adolescenta susține că guvernul britanic „nu este la curent” în ceea ce privește sărăcia în rândul copiilor și felul în care condițiile rele de trai îi afectează oe aceștia.

Un „magnific” manuscris de secol XV al poetului persan Hafez, scos la licitaţie. Estimat la 80.000 - 120.000 de lire ste... Rugăciunea Sfântului Sofronie, sărbătoritul zilei de 11 martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x