Antena Căutare

A dat nastere unei MUMII! Vezi un top cu cele mai socante cazuri medicale!

Sanatatea este unul din cele mai pretioase lucruri pe care trebuie sa ni le dorim. Numai atunci cand suntem bolnavi stim sa o pretuim cu adevarat. Insa sunt semeni de-ai nostri care nu se pot bucura de acest privilegiu de a fi sanatos.



1. Gabby Gingras este o fetita foarte energica. La 9 ani este vesela si dornica sa faca cat mai multe activitati. Ceea ce o face diferita de restul copiilor este boala de care sufera. Maladia se numeste CIPA - e o afectiune congenitala ce inhiba centrii durerii. Se cunosc numai 100 de cazuri in intreaga lume. Parintii fetitei si-au dat seama ca ceva este in neregula cand Gabby avea cateva luni. Micuta isi musca degetele pana cand acestea sangerau. Nu exista leac pentru boala aceasta, iar micuta Gabby este subiectul unui documentar intitulat "O viata fara dureri".

2. Fie ca va faceti dus, va spalati pe dinti, faceti curat prin casa sau beti lichide pentru a va potoli setea, apa este vitala pentru viata umana. Insa exista oameni care sunt alergici la apa. Atunci cand pielea lor intra in contact cu lichidul vital, o alergie violenta apare pe suprafata corpului, determinandu-le dureri groaznice. Pentru ca sunt foarte rare, au fost semnalate numai 30 de cazuri in intreaga lume.

3. FFI este acronomimul unei boli care poate distruge din temelii un om. Maladia se numeste Fatal Familial Insomnia si se manifesta prin lipsa de somn a mai multor membri ai unei familii. "Aceasta boala se manifesta printr-o lipsa acuta de somn. Bolnavii se incearca cu disperare - apeland chiar si la medicamente - pentru a adormi, insa toate incercarile sunt supuse esecului. Aceasta boala duce inevitabil la moarte", a declarat un specialist. Boala este foarte rara: numai 40 de familii suferind de aceasta afectiune.

4. Povestea trista a lui Sarah si Joshua Thurmond a inceput atunci cand medicii i-au diagnosticat cu EB (Epidermolysis Bullosa), o boala genetica foarte rara care face ca pielea sa fie extrem de fragila. La suprafata pielii apar bube si eroziuni pentru ca straturilor pielii le lipsesc proteine. Cei care sufera de aceasta boala mor foarte tineri, majoritatea nu apuca varsta de 20 de ani.

5. Zahra Aboutalib din Maroc a dat nastere unui copil pe care il purta in pantec de mai bine de jumatate de secol. Aceasta poveste socanta, dar si fascinanta a inceput in 1955, cand Zahra a intrat in travaliu. A mers la spital, insa dupa ce a vazut cum o femeie a murit pe masa de operatie din cauza unei cezariane, femeia a plecat inapoi in satul sau. Dupa ce durerile nasterii au disparut, iar copilul nu a mai lovit pantecul lui Zahra, aceasta a crezut ca are inauntrul sau un "copil adormit".

Potrivit traditiei marocane, "copiii adormiti" pot trai in interiorul unei femei pentru a-i proteja onoarea. Cand Zahra a ajuns la varsta de 75 de ani, durerile au inceput din nou. Medicii i-au realizat o ecografie si au descoperit ca are in interiorul ei o mumie. Uimitor este faptul ca organismul femeii a acceptat copilul ca pe un organ.

Sursa: Antena 3

Marea Britanie: Bunic la doar 29 de ani!... FOTO EXTREM! Un fotograf a imortalizat schiori "zburand" deasupra norilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x