A decis să își îndepărteze nasul. De ce a fost nevoită să renunțe la el și cum arăta înainte de operație

Tina, o femeie de 43 de ani din Texas, a fost nevoită să își îndepărteze complet nasul.

De ce a decis o femeie să își îndeparteze complet nasul

Shutterstock

Tina, o femeie de 43 de ani din Texas, a fost nevoită să își îndepărteze nasul după ce a a fost diagnosticată cu o boală gravă.

Ea și-a spus povestea într-un mini-documentar de pe canalul de YouTube Truly, în care vorbește despre cum a decis să apeleze la această operație și cum i-a schimbat viața.

De ce a decis Tina să își îndepărteze nasul

După ce Tina a fost diagnosticată cu cancer nazal, ea a ezitat să apeleze la operația de rinoectomie pentru a-l îndepărta complet. Într-un final, ea a decis să accepte operația, pentru a-și oferi o șansă mai mare de supraviețuire.

Imediat după operație, Tina a purtat un nas protetic, deși era incomod și, conform spuselor ei, o durea. Treptat, cu ajutorul și susținerea familiei și apropiaților, ea a renunțat la proteză și acum își arată fața așa cum a rămas după operația ce i-a salvat viața.

”Am fost diagnosticată cu cancer nazal în stadiul 2 în luna mai, anul 2014,” a declarat Tina în documentar. ”Când am aflat, am fost devastată. Pur și simplu terifiată. Voiau să fac tratament cu radiații. Riscurile erau profunde, era un risc mare cu privire la vederea mea, creierul meu, glandele mele salivare. Aș fi putut ajunge să mă hrănesc printr-un tub tot restul vieții mele. Trebuie să existe altă cale.”

”Cea mai bună șansă a mea era să fac operație de îndepartare a nasului,” a continuat ea. ”Doctorul mi-a zis că sunt o femeie tânără, atractivă, și că nu voia să mp desfigureze. I-am zis că apreciez asta, dar la ce mă ajută frumusețea dacă n-o să mai fiu aici?”

”Am luat decizia să-l tai, pur și simplu. Țin minte cum îmi țineam copiii înainte de ultima operație și pur și simplu îi miroseam adânc,” a povestit Tina cu lacrimi în ochi. ”Pentru că nu știam dacă îi voi mai putea mirosi vreodată.”

”Țin minte ultima dată când am putut să ating gâtul soțului meu cu nasul. Te prinzi de ce poți, mai ales atunci când ai de-a face cu gândul că vei muri.”

”După operație, eram îngrijorată de cum vor reacționa oamenii, mai ales copiii, mai ales copiii mei. Prima dată când fiul meu mic m-a văzut fără nas, s-a făcut roșu tot și a început să tremure, și mi-a zis ”mami, Doamne, ce s-a întâmplat cu nasul tău? Trebuie să mergi la doctor imediat!”

”Primesc multe comentarii, oamenii îmi spun că sunt inspirați de curajul meu de a mă expune, fără proteză, fără să mă conformez la ce crede lumea că e frumos,” a continuat Tina, ce și-a deschis și un cont de Instagram în care publică poze cu ea fără nas, pentru a-i motiva și pe alții să își accepte propria frumusețe, indiferent de forma pe care o are. ”Din momentul în care ne naștem, societatea încearcă să ne bage într-o cutie și eu vreau să sparg acea cutie. Vreu s-o distrug. Nu vreau ca cineva să simtă vreodată că nu e frumos.”

Ultimele știri