Antena Căutare

A fost descoperita cea mai mare gaura neagra: Sistemul Solar ar putea fi "inghitit"!

Astronomii au descoperit o gaura neagra suficient de mare incat ar putea sa „inghita” sistemul nostru solar. Gaura neagra M87 are o masa echivalenta cu cea a 6,8 miliarde de sori si este cea mai mare descoperita pana in prezent de oamenii de stiinta, informeaza Daily Mail.

M87 s-a dovedit a fi de doua ori mai mare decat credeau cercetatorii initial si deschide posibilitatea descoperirii unor gauri negre de dimensiuni chiar mai mari, in urmatorii ani. Oamenii de stiinta au utilizat un telescop aflat in Hawaii, special adaptat pentru aceasta misiune.

Gaura neagra descoperita recent detine recordul si in privinta distantei fata de Pamant. Potrivit cercetatorilor, aceasta se afla la aproximativ 50 de milioane de ani lumina departare.

Gaura neagra M87 ar fi luat nastere prin fuziunea catorva sute de alte gauri negre de dimensiuni mai mici.

„Aceasta gaura neagra ne-ar putea inghiti intregul sistem solar", a declarat astronomul Karl Gebhardt de la Universitatea din Texas. Oamenii de stiinta au mai precizat ca aceasta descoperire deschide cale pentru depistarea altor gauri negre cu dimensiuni chiar mai mari.

In urmatorii zece ani, cercetatorii planuiesc sa creeze o legatura intre toate telescoapele din lume, pentru a descoperi si analiza gaurile negre.

Sursa: Jurnalul National

Foto: dailymail.co.uk

La Arad a aparut taxa pentru cultura... Un cuplu de vulpi are vizuina pe acoperisul unei case din Canada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x