Antena Căutare

A fost descoperita gena prin care maimutele s-au transformat in oameni

Timp de zeci de ani, oamenii de stiinta au incercat sa explice teoria evolutiei a lui Charles Darwin, iar acum se pare ca munca acestora a dat roade. Recent, cercetatorii au identificat gena prin care maimutele s-au transformat in oameni.

Secretul evolutiei umanitatii consta in gena SRGAP2. Oamenii de stiinta de la Universitatea Washington au descoperit ca o copie a acestei gene a aparut si la stramosii nostri de acum 2.5 milioane de ani.

Conform cercetatorilor, dublarea genei a permis celulelor din creierul uman sa dezvolte mai multe conexiuni si sa deplaseze cu o viteza mai mare. Iar acest lucru a dus la dezvoltarea creierului.

Homo Sapiens a inceput sa comunice verbal exact in aceeasi perioada in care a avut loc duplicarea genei SRGAP2. Potrivit studiilor, a doua varianta a genei este cea importanta, pentru ca permite neuronilor sa dezvolte dendrite mai lungi (ramificatiile care receptioneaza impulsurile nervoase).

Foto: tbiguide.com

Un chinez a tras cu orbitele oculare o masina grea de o tona si jumatate... FOTO! Cei mai urati porci din lume traiesc in China...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x