Căutare Live

A fost descoperita o noua varianta a toxinei botulinice, ce poate ucide milioane de oameni!

Dupa 40 de ani, oamenii de stiinta au gasit o nou forma de toxina botulinica. Este vorba despre una dintre cele mai otravitoare substante cunoscute, ce poate omori milioane de oameni.

Toxina botulinica este creata in mod normal de bacterii si poate cauza o serie de boli paralitice si potential letale. Aceste bacterii se gasesc in intestinele bebelusilor pentru ca acolo se pot dezvolta fara probleme.

Noua varianta a substantei toxice a fost descoperita de specialistii in boli infectioase, Jason Barash si Stephen Arnon, de la California Department of Public Health, din Statele Unite. Ei au utilizat probe fecale de la nou-nascuti pentru a caracteriza tipul toxinei care produce boala, iar ce au descoperit este ingrijorator pentru umanitate. Un singur gram de toxina ar putea ucide mai bine de un milion de oameni, daca aceasta s-ar dispersa egal in aer si ar fi inhalata.

„Aceasta toxina prezinta un risc neobisnuit pentru oameni”, a declarat David Relman, microbiolog la Universitatea Stanford, adaugand ca daca acest nou tip de toxina ar fi utilizat, noi am fi lipsiti de aparare. Din acest motiv, oamenii de stiinta au publicat doua rapoarte ce contin informatii limitate privind toxina, pentru a preveni crearea unei posibile arme biologice.

N-ar fi pentru prima data cand biologia ar fi exploatata cu intentii malefice. De exemplu, in anul 1990, cultul japonez Aum Shinrikyo a incercat sa elibereze toxina in Tokyo. Din fericire, planul lor a esuat.

Ce ceață deasă, vai, ce deasă ceată... Capodopera uitată a lui Eugen Jebeleanu... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri