Antena Căutare

A fost dezlegat misterul reproducerii fara mascul

Potrivit unor descoperiri recente, un sarpe a nascut la 5 ani distanta de momentul imperecherii. Cercetatorii studiaza vietuitoarele care pot da nastere fara a avea nevoie de un mascul!

Studiul, publicat in Jurnalul Biologic al Societatii Linnean, prezinta detalii despre prima nastere a unei femele virgine de sarpe. In cazul acesta, femela nu s-a imperecheat vreodata, demonstrand faptul ca serpii si alte animale pot sa se reproduca singure sau sa depoziteze sperma in organism pentru o lunga perioada de timp.

S-a observat ca reproducerea fara partener, numita stiintific partenogeneza, are loc in mod natural la toate vertebratele, exceptand mamiferele.

Cercetatorii au facut un test pe o femela sarpe care nu a mai avut contact cu vreun mascult timp de 5 ani. Aceasta a dat nastere la 19 pui perfect sanatosi. Se pare ca femela a depozitat sperma intr-un organ special din uter.

Pestii, pasarile, amfibiile, insectele si alte reptile pot, de asemenea, sa depoziteze sperma pentru o lunga perioada de timp.

Sursa: foxnews.com

FOTO: hepta.ro

Un nou sport extrem? Un tanar din America sustine ca a facut surf pe spatele unui rechin... VIDEO! A scapat cu viata dupa ce a cazut de la peste 300 de metri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x