Antena Căutare

A fost inventat telefonul care anunta cutremurele

Sistemul de avertizare in caz de cutremur prin telefonul mobil si-a dovedit eficienta miercuri. Locuitorii capitalei japoneze, Tokyo, au fost avertizati cu cateva secunde inaintea seismului, anunta site-ul lesquotidiennes.com

Prezicerea cutremurelor este una din marile provocari pentru cercetatorii japonezi. Initiat in 2007, sistemul de avertizare prin telefon mobil si-a demonstrat miercuri eficienta, arata The Times.

Milioane de locuitori din nordul si centrul Japoniei au primit ieri o avertizare pe telefon, care anunta un cutremur la Fukushima, iar, cu 30 de secunde mai tarziu, miscarea telurica ajungea la Tokyo. Au fost numai 30 de secunde, suficiente insa ca lumea sa se puna la adapost sub o masa, ca metroul si circulatia sa se opreasca, de exemplu.

Este un succes pentru un sistem care a inregistrat unele probleme de instalare in cei trei ani de existenta. Comunicarea se face printr-o retea de captatori instalati in toata tara, care trimit informatiile la Agentia meteorologica nationala, ce anunta apoi la TV, radio si pe telefoanele mobile.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: blogoscoped.com

Turismul gay, un sector-cheie al economiei in Suedia!... Michael Caine a prezis intr-un roman atacurile din 11 septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x