Antena Căutare

Cazul care a impresionat o lume întreagă! A fost născut primul copil, în urma unui transplant de uter de la o donatoare moartă!

O femeie care a suferit un transplant de uter de la o donatoare moartă, în 2016, a născut un copil perfect sănătos. Cazul fericit al femeii a făcut înconjurul lumii și reprezintă o premieră mondială. 

O femeie care a suferit un transplant de uter de la o donatoare moartă, în 2016, a născut un copil perfect sănătos. Cazul fericit al femeii a făcut înconjurul lumii și reprezintă o premieră mondială.

Femeia în vârstă de 33 de ani fusese diagnosticată cu sindromul Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser, care afectează una din 4.500 de reprezentante ale sexului frumos. Uterul și vaginul ei nu s-au dezvoltat normal, motiv pentru care nu putea să facă copii. Ea a primit organul de la o femeie de 45 de ani, care s-a stins din viață în urma unei comoții cerebrale.

Tânăra care își dorea să devină mamă nu avea probleme cu ovarele, astfel că medicii au putut să extragă ovule, pe care le-au fertilizat cu spermatozoizii soțului ei. În urma unei sarcini normale, ea a născut un copil ce a cântărit la naștere 2,5 kilograme.

Fetița a venit pe lume prin cezariană, pe 15 decembrie 2017, iar acum va împlini un an, fiind perfect sănătoasă.

„Primul transplant de uter de la un donator aflat în viață a fost o reușită medicală, care a creat posibilitatea de concepere pentru multe femei infertile. Totuși, nevoia pentru un donator în viață este o limitare. (…) Rezultatele în acest caz sunt foarte îmbucurătoare”, au spus doctorii care au participat la transplant.

Până în prezent au fost efectuate 39 de transplanturi de utere, însă de la donatori care trăiau, inclusiv de la mame care și-au donat pântecele pentru fiicele lor. 11 copii au fost născuți în urma acestor proceduri medicale, scrie BBC.

Rușii au ”furat” 1,4% din puterea Soarelui! Au detonat ”Bomba Țarului”, cea mai mare armă nucleară. Au înconjurat, de tr... Astrologul Ioan Burculeț , avertizări sumbre despre România: "Focul va porni de la Sud, o sa se propage către țara ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x