Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

A născut, iar după 30 de minute a dat trei examene! „Pentru că mă grăbeam, travaliul nu a fost deloc dificil” - Foto

O tânără în vârstă de 21 de ani a susținut trei examene pentru absolvire la doar 30 de minute de când a născut, într-un spital din orașul Metu, aflat în vestul Etiopiei.

O tânără în vârstă de 21 de ani a susținut trei examene pentru absolvire la doar 30 de minute de când a născut, într-un spital din orașul Metu, aflat în vestul Etiopiei.

Tânăra, Almaz Derese, a decis că nimic nu o va împiedica să își dea examenele de absolvire – nici măcar faptul că a intrat în travaliu.

La scurt timp după ce a născut un băiat, tânăra a dat examene la limbile engleză și amhară, precum și la matematică, pentru a absolve școala gimnazială.

Subiectele examenelor au fost transportate la spital pentru Almaz Derese de către un echipaj de poliție înarmat.

Tânăra a susținut examenele în timp ce a fost supravegheată de un gardian.

În următoarele două zile, tânăra va susține și alte probe, la centrul la care acestea vor fi susținute și de alți elevi.

„Deoarece mă grăbeam să ajung să dau examenul, travaliul nu a fost dificil deloc”, a declarat ea pentru BBC.

Almaz Derese a sperat să susțină probele de examen înainte ca fiul ei să se nască. Însă, ea a avut ghinionul ca examenele să fie amânate, din cauza Ramadanului.

Luni, tânăra a intrat în travaliu, cu puțin timp înainte ca prima probă de examen să înceapă.

Soțul ei, Tadese Tulu, a convins reprezentanții școlii să îi permită tinerei să își susțină examenele în spital.

În Etiopia, foarte multe tinere renunță la școala gimnazială și revin mai târziu pentru a o absolvi.

Acum, Almaz vrea să facă un curs de doi ani pentru a se pregăti de universitate. Tânăra este mulțumită de felul în care s-a descurcat la primele probe și că bebelușul ei este sănătos.

În Etiopia, primele cicluri de învățământ sunt organizate astfel: Primar, divizat în două subcicluri, fiecare cu durata de patru ani, secundar „junior”, cu durata de doi ani, și secundar „senior”, cu aceeași durată.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro