Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

A primit cadou un bilet de tombolă. Acum are un milion de euro... pe perete: „I-ar fi plăcut până și lui Picasso!”

Un cadou simbolic a transformat-o într-o milionară! Cu o singură strigare, viața femeii s-a schimbat complet.

A primit cadou un bilet de tombolă. Acum are un milion de euro... pe perete

Profimedia

O italiancă s-a trezit marea căștigătoare a unei tombole organizate de casa de licitaţii Christie's din Paris. Femeia nici măcar nu a cumpărat biletul câștigător, ci l-a primit cadou.

Licitația, ce a avut ca scop strângerea de fonduri pentru organizaţia Care a fost amânată de două ori - mai întâi pentru a fi vândute mai multe bilete, apoi din cauza restricţiilor impuse pe fondul pandemiei.

Marele premiu oferit a fost un tablou micuț, de 23 cm x 46 de cm, semnat de Pablo Picasso. „Nature Morte”, ce prezintă un pahar de absinth şi un ziar aflate pe o masă, are o valoare estimată de peste un milion de euro.

„Lui Picasso i-ar fi plăcut o astfel de operaţiune, pentru că era o persoană foarte interesată de cauzele umanitare şi sociale”, a declarat Peri Cochin, organizatoarea tombolei, pentru Reuters.

A primit cadou un bilet de tombolă. Acum are un milion de euro... pe perete: „I-ar fi plăcut până și lui Picasso!”

Tombola a generat donaţii de 5,1 milioane de euro după ce au fost vândute 51.000 de bilete (fiecare la preţul de 100 de euro). Aproximativ 29% dintre ele au fost vândute în Franţa.

Organizatorii au spus că 4,2 milioane de euro din total vor merge către proiecte pentru apă curată în şcoli şi sate din Madagascar, Maroc şi Camerun, potrivit news.ro.

David Nahmad, colecţionar miliardar din Monaco, cel care a oferit tabloul, va primi 900.000 de euro. El a donat 100.000 de euro către Care.

„Această criză provocată de coronavirus a evidenţiat cât de important este să ne spălăm mâinile şi asta poate fi făcut doar cu apă curată”, a completat ea.

Recomandari