Antena Căutare

Cel mai mare șarpe din lume. Mai lung decât un autobuz și mai greu decât o mașină

Două specii de șerpi dețin titlul de cel mai mare șarpe din lume. Cel mai lung șarpe din lume este Pitonul reticulat, iar cel mai greu șarpe din lume este Anaconda.  

Două specii de șerpi dețin titlul de cel mai mare șarpe din lume. Cel mai lung șarpe din lume este Pitonul reticulat, iar cel mai greu șarpe din lume este Anaconda.

Pitonul reticulat, care trăiește în sud-estul Asiei, ajunge la lungimi de 5-6 metri. Însă, fiind imposibil să întinzi un piton viu pentru a-l măsura, singura variantă la îndemână este anestezierea.

Cel mai mare exemplar studiat după o astfel de anestezie măsoară 6,95 metri și 59 de kilograme, fiind și la această oră cel mai lung șarpe din lume, documentat științific.

Pe de altă parte, Anaconda ține capul de afiș în ceea ce privește masivitatea sa, cel mai greu șarpe Anaconda cântărind 97,5 kilograme, la o lungime de 5,21 metri. Șerpii Anaconda pot ajunge până la lungimi de 6,6 metri. Trăiește în Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru, Bolivia, Paraguay și Brazilia.

Anul 2009 a marcat descoperirea în Columbia a unor fosile datând de acum 60 de milioane de ani aparținând unei specii de șarpe de foarte mari dimensiuni: 13 metri lungime și o greutate de 1.135 kilograme.

Mai lung decât un autobuz și mai greu decât o mașină, acest șarpe era o fiară în fața căreia omul nu ar fi avut nicio șansă.

Sursa: intrebari-si-raspunsuri.ro

După ce a pus aceste imagini pe Internet, a murit brusc. Prietenii fetei sunt în stare de șoc... Sigur ţi s-a întâmplat şi ţie! Cercetătorii au explicat: De ce "cădem" în gol în timpul somnului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x