Antena Căutare

Acesta este viitorul?! Primul robot care înlocuiește omul a fost prezentat publicului, într-un supermarket

Robotul umanoid Pepper și-a făcut marți debutul în Europa, ajutând clienții unui supermarket francez să își aleagă sticlele de vin, a anunțat producătorul său, Aldebaran Robotics, preluat miercuri de AFP.

Robotul umanoid Pepper și-a făcut marți debutul în Europa, ajutând clienții unui supermarket francez să își aleagă sticlele de vin, a anunțat producătorul său, Aldebaran Robotics, notează Agerpres.

"Principalul obiectiv este să distrăm oamenii și să vedem cum reacționează când văd un robot într-un magazin", a declarat pentru AFP Magali Cubier, director de marketing la Aldebaran, stând alături de doi roboți aduși să interacționeze cu participanții la conferința sectorială WSDJ Live din California.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Șapte roboți au fost amplasați în diferite raioane ale unui magazin din Claye-Souilly (regiunea pariziană), fiind programați să sugereze rețete culinare, să dea sfaturi în privința vinurilor sau să evalueze gradul de satisfacție a consumatorilor, a spus dna Cubier. "Este prima oară că Pepper pleacă din Japonia", a precizat ea.

Cerere mare de roboți: 1000 de exemplare/lună

Aldebaran, societate franceză controlată în proporție de 98% de grupul japonez SoftBank, a vândut 4.000 de exemplare din robotul Pepper de la lansarea acestui model, în iunie 2015. Firma anunță că vinde 1.000 de roboți pe lună, prețul de bază fiind de 1.500 de euro, la care se adaugă un abonament de circa 200 de euro pe an timp de trei ani, a mai spus Magali Cubier.

Robotul "Pepper" recunoaște emoții precum bucuria sau tristețea

Pepper, adus în California să găsească parteneri pentru extinderea în Statele Unite, este prezentat ca o "nouă specie" de robot, apt să recunoască emoții de bază, cum ar fi bucuria și tristețea, "uitându-se" la fețele oamenilor. "Fețele contează mult pentru mine și încă și mai mult când sunt surâzătoare", a "spus" marți robotul în cadrul unei demonstrații a capacității sale de recunoaștere facială.

Extinderea internațională a acestui tip de robot se confruntă totuși cu dificultatea de adaptare a mașinii la diverse feluri de exprimare a emoțiilor în diferite culturi și regiuni ale lumii. Deocamdată, de exemplu, Pepper va putea strânge mâna cumpărătorilor francezi, dar nu îi va putea săruta pe obraz. Magali Cubier a promis totuși că se va interesa de acest aspect.

Sursa: Agerpres

Uită tot ce știai până acum! Tu ce zodie ești în horoscopul celtic? Află totul despre tine și despre ce îți rezervă astr... Tânăra care a hipnotizat internetul cu ochii ei! Te vrăjește instant dacă o privești atent!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x