Căutare Live

Afla cum te poate transforma acetona intr-o torta umana!

Ani la rand s-a scris despre combustia spontana. Este vorba despre procesul ciudat in urma caruia corpul uman ia foc din interior, fara o cauza aparenta. Tot ce ramane in urma lui sunt picioarele; trupul este distrus si transformat in cenusa.

Mult timp s-a crezut ca ingerarea unei cantitati enorme de alcool duce la combustie spontana. Dar omul de stiinta J. von Liebig a demonstrat contrariul dupa ce a incercat sa dea foc unor organe umane imbibate in alcool in van.

De curand, biologul Biran J. Ford a indraznit sa isi faca cunoscute cercetarile in aceasta directie, fiind aproape convins ca a gasit explicatia vietilor irosite. Profesorul explica ca focul din interior se datoreaza unei substante chimice numita acetona, care este produsa natural de organism.

Mirosul acetonei este puternic iar femeile il pot identifica usor, pentru ca sunt obisnuite sa o foloseasca drept dizolvant. Oamenii sanatosi elimina substanta prin urina, dar cei care au sistemul imunitar scazut pot aduna acetona in organism in proportii ingrijoratoare, astfel ca respiratia lor ajunge sa capete mirosul neplacut.

Profesorul Ford a observat ca majoritatea celor care au murit prin combustie spontana nu erau perfect sanatosi la momentul respectiv. Drept urmare, ar fi putut sa dezvolte o conditie numita ketosis, provocata de nivele mari de acetona din corp.

Cauzele ketosis-ului sunt nenumarate: alcoolism, diabet, dieta grasa si chiar aparitia dintilor, la bebelusi.

Ford si-a testat teoria pe un manechin din carne de porc, imbracat, pe care l-a “marinat” in acetona. A fost suficient sa aprinda o bricheta in apropierea lui, pentru ca trupul sa explodeze in flacari.

foto: pinterest.com

La 14 ani, un copil din India arata ca un batranel de 100! Parintii lui sunt veri primari... O iubire de-o vara! Un pui de gorila si o fetita au devenit cei mai buni prieteni...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri