Antena Căutare

Îți amintești de fiul cel mic al lui Ilie Moromete? Cum arată astăzi și ce s-a ales de actorul care l-a interpretat pe Niculae, în filmul "Moromeții"

Roman celebru, studiat în liceu. Subiect de bac la limba română. Fir epic ecranizat în producție cinematografică. Un singur nume: "Moromeții". Scrierea lui Marin Preda, despre universul țăranului român, cu toate grijile, problemele și trăirile sale, precum și destramarea familiei tradiționale românești a ajuns la urechile fiecăruia, indiferent de vârstă.

Îți amintești de fiul cel mic al lui Ilie Moromete? Cum arată astăzi și ce s-a ales de actorul care l-a interpretat pe Niculae, în filmul "Moromeții" Galerie
Niculae Moromete, mezinul familiei, interpretat de Marius Badea în filmul "Moromeții" (1987), în regia lui Stere Gulea

Roman celebru, studiat în liceu. Subiect de bac la limba română. Fir epic ecranizat în producție cinematografică. Un singur nume: "Moromeții". Scrierea lui Marin Preda, despre universul țăranului român, cu toate grijile, problemele și trăirile sale, precum și destramarea familiei tradiționale românești a ajuns la urechile fiecăruia, indiferent de vârstă.

Lumini. Camera. Acţiune! Topul celor mai bune filme româneşti din toate timpurile!

Anul 1987 pune în cadre alb-negru povestea lui Ilie Moromete. Rolul principal este jucat magistral de către Victor Rebengiuc. Alături de alte nume mari ale cinematografiei românești, precum Luminița Gheorghiu sau Dorel Vișan, regizorul Stere Gulea scoate din romanul lui Preda o capodoperă românească.

Scena mesei din "Moromeții"

Dar să ne oprim la distribuție. La o privire aruncată pe lista actorilor care au dat viață personajelor din "Moromeții" se regăsește Marius Badea. Avea 11 ani atunci când a fost selectat să-i dea viață lui Niculae, mezinul familiei Moromete.

Marius Badea are acum 43 de ani și lucrează în domeniul bancar; Foto: Adevărul

Marius Badea s-a născut la data de 1 septembrie 1973 în localitatea Poroschia din judeţul Teleorman. Debutul său în actorie se petrece la vârstă de 11 ani când este selectat din peste 300 de copii pentru rolul lui Niculae din filmul Moromeţii. Deşi s-a făcut remarcat datorită interpretării sale, rolul din Moromeţii rămâne singurul din filmografia sa, actorul refuzând toate solicitările ulterioare pentru prezenţa sa în filme.

Niculae, alături de mama sa, Catrina Moromete, interpretată de Luminița Gheorghiu

Retras complet din lumea filmului, Marius Badea și-a construit viața profesională în alt domeniu. În prezent, acesta conduce filiala locală a unei importante bănci internaţionale. Este căsătorit și este tatăl a doi copii.

Marius Badea are în prezent o familie frumoasă și este tatăl a doi copii; Foto: Facebook/Marius Badea

Hobiurile sale rămân şahul (în momentul turnării filmului Moromeţii era selecţionat în lotul naţional) dar şi tenisul de câmp, sporturi pe care le practică regulat. Îi place că timpul liber să îl petreca alături de soţie şi de copii. De asemenea, iubeşte mult călătoriile. Descrierea stă scrisă în profilul său publicat pe un site cinematografic din România.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe Marius Badea nu l-a atras lumea filmului, însă experiența din "Moromeții" l-a îmbogățit ca om. Are numai gânduri bune, privind înapoi, acum peste 20 de ani.

"Pe mine, Moromeţii m-a îmbogăţit! Orice experienţă te îmbogăţeşte, or Moromeţii nu a fost o experienţă mică, dimpotrivă! A fost ceva total inedit pentru mine. A fost posibilitatea de a cunoaşte nişte oameni deosebiţi de la care am avut ce să învăţ; una peste alta m-a îmbogăţit din toate punctele de vedere. Eram recunoscut după apariţia filmului şi practic mulţi din oraş şi din judeţ mă cunosc şi acum datorită filmului. Practic, a rămas ca un timbru. Am prieteni care şi acum îmi spun Moromete! Am un amic la Bucureşti care de fiecare dată când mă sună mă întreabă ce face Bisisica...", spunea Marius Badea despre experiență "Moromeții".

Astăzi, "Niculae" arată așa...

Surse: Wikipedia, jurnalul.ro, adevarul.ro, cinemarx.ro

Atenție mare! Șeful poate să îți citească mesajele de pe chat și să te concedieze!... Zi excelentă pentru Scorpioni, pe plan sentimental! Află ce-ți rezervă astrele joi, 14 ianuarie, pentru zodia ta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x