Antena Căutare

INUMAN! Adevărul ASCUNS despre scufundarea Titanicului! Ce s-a întâmplat cu cadavrele săracilor care se aflau la bordul pachebotului

După scufundarea pachebotului RMS Titanic, nu toate victimele au avut parte de același tratament, în contextul în care echipajul vasului CS Mackay-Bennett care s-a ocupat de recuperarea celor mai multe cadavre din apele Atlanticului a fost copleșit de misiune.

După scufundarea pachebotului RMS Titanic, nu toate victimele au avut parte de același tratament, în contextul în care echipajul vasului CS Mackay-Bennett care s-a ocupat de recuperarea celor mai multe cadavre din apele extrem de reci ale Atlanticului a fost copleșit de misiune. Soluția a fost una ce poate părea inumană.

Recuperarea cadavrelor victimelor care s-au aflat pe pachebot a durat din aprilie până în mai 1912.

Copleșit, echipajul de salvare a ales să aducă la mal doar pasagerii de la prima clasă și de la clasa a doua și să arunce înapoi în ocean trupurile neînsuflețite ale celor mai săraci pasageri. Cadavrele au fost selectate în funcție de îmbrăcăminte și de ceea ce aveau în buzunare.

Echipajul CS Mackay-Bennett a păstrat rapoarte în legătură cu ceea ce au găsit la fiecare cadavru. Dacă aparținea unui pasager de la prima sau a doua clasă, trupul neînsuflețit era îmbălsămat și conservat pe drumul spre apropiați.

INUMAN! Adevărul ASCUNS despre scufundarea Titanicului! Ce s-a întâmplat cu cadavrele săracilor care se aflau la bordul pachebotului

Decizia echipajului nu ar fi fost luată din cruzime, ci din cauza circumstanțelor nefavorabile. Ei dispuneau de un spațiu limitat, precum și de un stoc insuficient de materiale necesare îmbălsămării.

Astfel, echipajul a trebuit să prioritizeze. Au fost recuperate 334 de cadavre, dintre care 116 și-au găsit locurile de veci în apele în care și-au pierdut viețile – cei mai mulți dintre aceștia fiin pasageri la clasa a treia și membri ai echipajului pachebotului.

Potrivit The Daily Echo, persoanele care primeau cadavrele erau la fel de epuizate și au fost nevoite să ia o pauză.

Aceste detalii reies dintr-o serie de 181 de telegrame – corespondență între căpitanul vasului Mackay-Bennett, , Frederick Lander, și angajații celebrei companii maritime White Star Line.

Un total de 209 de cadavre au fost aduse la mal în Halifax, capitala provinciei Noua Scoție din Canada, unde un ring de curling a fost transformat într-o morgă temporară. Acolo au fost adunate și identificate cadavrele de către medici legiști din regiune.

În anul 1934, compania White Star Line s-a contopit cu firma Cunard Line, și toate documentele, inclusive rapoartele despre pasagerii pachebotului Titanic, au ajuns la gunoi.

Din fericire, un angajat le-a recuperat. Aceste documente au fost păstrate în familia lui până în anul 1980, când istoricul Charles Haas le-a cumpărat. Acesta a avut nevoie de o perioadă de câțșiva ani pentru a restaura aceste documente, iar acum le-a lansat pe site-ul său, The Titanic Channel.

„Este extreordinar de important să aduci în port toate cadavrele pe care le poți aduce”, a arătat un mesaj trimis din Halifax către Mackay-Bennett.

„A fost întocmit cu atenție un raport despre toate documentele, banii și bunurile care au fost găsite asupra cadavrelor. Nu ar fi mai bine să recuperăm doar trupurile cerute de rude?”, arată un răspuns de pe vasul de salvare.

„Dacă îmi închid porţile, o să intru pe fereastră. Vreau doar să învăț”! La doar 12 ani a intrat la facultate și studiaz... Nebunie curată! Un bărbat a provocat un bizon să îl atace. Gestul lui a fost surprins de o cameră de filmat. VIDEO VIRAL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x