Antena Căutare

Afla cele mai impresionante povesti despre moarte!

Si-au dedicat viata unor lucruri, insa tocmai acestea le-au adus moartea. Este povestea impresionanta care a unit intr-un mod bozar destinul mai multor oameni pe care majoritatea dintre noi i-a iubit.



Steve Irwin. Vanatorul de crocodili, Steve Irwin, a fost un adevarat star de televiziune. A reusit sa fie iubit de oamenii de pe intreaga planeta in urma emisiunii pe care o realiza impreuna cu sotia lui Terri Irwin. Tot impreuna aveau si o gradina zoologica, fondata de parintii lui Steve. Pe 4 septembrie 2006 Irwin a murit dupa ce a fost intepat in piept de o pisica de mare, in timp ce filma pentru emisiunea sa. Episodul pe care avea sa il realizeze se numea chiar: "Cele mai periculoase animale din oceane". Evenimentul nefericit a fost filmat, iar o copie a casetei a fost inmanata politiei din Queensland.

Sherwood Anderson a fost un scriitor american de nuvele si povestiri. Scrierile sale i-au influentat pe Ernest Hemingway, William Faulknes, John Steinbeck sau Amos Oz. Anderson a murit in Panama , la varsta de 64 in timp ce pe o croaziera in America de Sud. Autopsia a scos la iveala faptul ca a inghitit accidental o scobitoare (probabil dintr-un martini), care a perforat colonul si a provocat peritonita . El a fost inmormantat la cimitirul Round Hill in Marion, Virginia . Epitaful lui spunea: "Viata, nu moartea, este mare aventura."

Alexander Valterovich Litvinenko a fost un ofiter care a servit KGB-ul si Serviciul Federal de Securitate (FSB). In noiembrie 1998, Litvinenko si a mai multi ofiteri FSB a fost acuzat public pe superiorii lor ca a ordonat asasinarea magnatului rus si oligarhul Boris Berezovski . Litvinenko a fost arestat, achitat in noiembrie 1999, dar re-arestat in 2000. El a fugit cu familia sa la Londra unde i s-a acordat azil politic. Aici a devenit jurnalist si scriitor . In 2001 a fost internat de urgenta la spital, iar starea lui de sanatate s-a deteriorat foarte mult. Dupa moartea sa s-a aflat ca serviciul rus pentru care a lucrat atatia ani l-a otravit cu cantitati mari de substante toxice.

Rasputin a fost denumit si Calugarul nebun, in ciuda faptului ca el nu a fost niciodata calugarit si nu a tinut niciodata secret faptul ca era casatorit. Este posibil sa fi fost staret al congregatiei religioase nerecunoscute oficial a hlistilor si despre el se credea ca este vindecator care folosea puterea credintei.

El este unul dintre cele mai controversarte personalitati ale secolului al XX-lea, desi, in zilele noastre, Rasputin este vazut de cei mai multi istorici ca un tap ispasitor. El a jucat un rol minor, dar spectaculos, in prabusirea dinastiei Romanov. Legendele cu privire la asasinarea lui Rasputin sunt poate mai bizare decat cele despre viata sa neobisnuita.

Odata ce au decis ca influenta lui Rasputin asupra tarinei il facea prea primejdios pentru Imperiu, un grup de nobili l-au momit pe acesta in palatul conducatorului complotistilor, Printul Felix Iusupov. Aici, Rasputin a fost ospatat cu prajituri si cu vin in care fusese pusa o anumita cantitate de cianura.

Dupa o jumatate de ora, cand Iusupov a revenit sa verifice cadavrul, (sau dupa alte versiuni, cand a venit sa-si ia haina din camera), Rasputin a sarit in picioare si l-a atacat pe print, care a fugit sa-si anunte prietenii despre incident. Rasputin s-a repezit impleticit catre poarta palatului, amenintand ca-i va denunta tarinei pe toti conspiratorii.

Un alt glont l-a nimerit pe fugar, care s-a prabusit in zapada. Conspiratorii l-au lovit cu batele, dupa care l-au aruncat in raul Neva, uitandu-se la el cum se scufunda, satisfacuti ca, pana la urma, "Inamicul Statului" era mort. Dupa trei zile, trupul lui Rasputin - otravit, impuscat de doua ori si batut - a fost pescuit din rau si autopsiat. Cauza mortii a fost stabilita ca a fost inecul.

Sursa: Antena 3
Foto: www.listal.com

Vezi ce papuci de casa gigant poarta un britanic!... Lansarea primilor doi sateliti ai sistemului european de navigatie Galileo a fost amanata pentru vineri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x