Antena Căutare

Afla cum arata sistemul solar din afara spatiului!

La 30 de ani dupa lansare, sonda spatiala Voyager 1 a intrat intr-o noua zona de la marginea sistemului solar, oferind prima viziune extraterestra asupra sistemului din care face parte planeta noastra.

Timp de un an, sonda spatiala a explorat noua regiune, cunoscuta sub numele de "zona de stagnare". Aici, a descoperit ca vanturile solare care au o viteza de peste un milion de mile pe ora se domolesc. De asemenea, "zona de stagnare" este cea in care patrund particulele din afara sistemului solar.

Din 2004, Voyager 1 exploreaza marginile sistemului solar, iar acum este pe punctul de a deveni primul vehicul spatial care ajunge in spatiul interstelar.

Oamenii de stiinta de la NASA, citati de Daily Mail, declara ca nu se stie cat timp va mai trece pana in acel moment, putand fi vorba de cateva luni sau chiar ani. Cand va trece granita catre spatiul interstelar, se va observa o schimbare in directia campului magnetic si scaderea vitezei vantului interstelar.

Foto: Daily Mail

VIDEO! California: A incurcat "frana" cu "acceleratia" si a intrat cu masina in restaurant... Cusca de 10.000 de lire sterline cu toate dotarile pentru doi iepuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x