Antena Căutare

Afla cum ii ajuta Google Earth pe hotii britanici!

Hotii din Marea Britanie se folosesc de imaginile preluate de Google Earth pentru a descoperi cladiri istorice pe care apoi le jefuiesc, relateaza The Telegraph.

Un reprezentant al institutiei care administreaza patrimoniul britanic a declarat ca serviciile de harti online reprezinta un risc pentru zonele istorice ale Marii Britanii care, din acest motiv, devin vulnerabile in fata hotilor.

Pe internet exista numeroase informatii despre bisericile, campurile de lupta, cladirile si gradinile care fac parte din patrimoniul britanic. Oricine poate vedea cu exactitate unde se afla acestea si ce obiecte de valoare contin, iar misiunea hotilor este usurata de Google Earth.

Anul trecut, in Marea Britanie au fost comise 75.000 de mii de infractiuni de incendiere, vandalism si furt in cladiri si situri arheologice de patrimoniu.

Aceasta cifra este considerata alarmanta de catre autoritati, care cred ca istoria tarii lor este distrusa in acest fel si generatiile viitoare nu isi vor mai cunoaste trecutul.

Foto: hepta.ro

FOTO! Top 10 biserici neobisnuite... VIDEO! Singapore: Prezentare de moda inedita in mijlocul strazii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x