Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Ai auzit și tu asta la școală, dar nu te-ai gândit niciodată ce ascunde în spate! Emil Palade, singurul român care a reușit să facă asta!

Există un român care a realizat ceva ieșit din comun, lucru ce a adus României un motiv de mândrie și recunoaștere în plan internațional.

Există un român care a realizat ceva ieșit din comun, lucru ce a adus României un motiv de mândrie și recunoaștere în plan internațional.

Puțini au auzit de Emil Palade, singurul om de la noi care a reușit să câștige premiul Nobel, în anul 1974, pentru Fiziologie și Medicină.

Cercetările sale au demonstrat mecanismul prin care celulele produc proteine. Mulți au învățat la biologie despre „corpusculii lui Palade”, dar puțini au știut atunci că denumirea este dată chiar după cercetătorul român.

Un alt fapt incredibil este că a fost singurul medic care a avut curajul să caute un tratament pentru misterioasa boală a marelui poet Tudor Arghezi. A avut grad de locotenent și a acordat ajutor răniților de la batalioanele de aviație de la Băneasa, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

După ce a terminat Facultatea de Medicină, acesta a plecat în Statele Unite pentru a-și continua cariera în cercetare și pentru a preda la Universitatea Yale.

A fost atât de bun, încât a devenit membru al unor academii prestigioase. Cenușa lui a fost împrăștiată în munții Bucegi.

Recomandari