Antena Căutare

Ai mare grijă! Dai multe LIKE-uri pe Facebook? Iată ce ţi se poate întâmpla

Reţeaua de socializare Facebook permite o mai bună sondare a personalităţii utilizatorilor decât o pot face prietenii şi cunoscuţii, se arată într-un studiu publicat în Statele Unite

Reţeaua de socializare Facebook permite o mai bună sondare a personalităţii utilizatorilor decât o pot face prietenii şi cunoscuţii, se arată într-un studiu publicat în Statele Unite.

În cadrul cercetării, un calculator a fost mai eficient în evidenţierea personalităţii unei persoane decât colegii de muncă sau membrii familiei, pe baza like-urilor date de utilizator.

Autorii noului studiu, cercetători de la Universitatea din Cambridge (Marea Britanie) şi Stanford (California), au apelat la un eşantion de 86.220 de voluntari utilizatori de Facebook, care au completat un chestionar despre trăsături ale personalităţii lor şi au permis accesul la like-urile personale.

Rezultatele prezintă situaţia în privinţa a cinci trăsături de caracter: deschiderea de spirit (curiozitate şi imaginaţie), extraversiunea (tendinţa de a căuta compania celorlalţi), conştiinţa (autodisciplina, respectarea obligaţiilor), caracterul agreabil (tendinţa de a fi cooperant şi participativ) şi impulsivitatea (coleric, instabilitate emoţională).

VEZI MAI MULTE DETALII PE JURNALUL.RO

Tu știi ce caracteristică te definește cel mai bine! Horoscopul cuvintelor, pentru fiecare zodie în parte... Le priveşti minute în şir şi tot nu te saturi! 1856, primele imagini cu Bucureştiul! Râul Dâmboviţa este de nerecunoscut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x