Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Aici ne-am dori toţi să locuim! Câmpina, oraşul din România cu cele mai multe zile însorite din an

V-aţi întrebat vreodată care este localitatea cu cele mai multe zile însorite din România? Ei bine, meteorologii au aflat: este vorba despre oraşul prahovean Câmpina

V-aţi întrebat vreodată care este localitatea cu cele mai multe zile însorite din România? Ei bine, meteorologii au aflat: este vorba despre oraşul prahovean Câmpina

Da, ştim, v-aţi săturat de ploaie şi de vânt, motiv pentru care ne-am gândit că puteţi vizita oraşul cu cea mai prietenoasă climă. Amplasat într-un amfiteatru natural, un oraş din Prahova este, statistic, localitatea cu cele mai multe zile însorite din an.
Cu 160 până la 180 de zile cu soare pe an şi o durată de strălucire a soarelui de 2.100 de ore anual, conform statisticilor, Câmpina, al doilea municipiu din Prahova, este localitatea din România cu cele mai multe zile însorite din an, scrie Adevărul.ro.
Factorii care contribuie la acest climat ideal sunt legaţi de amplasarea geografică a localităţii. Câmpina este localizată la o altitudine medie de 450m, în zona subcarpatică, chiar în „poartă“ de intrare pe Valea Prahovei, pe o terasă modelată de trei râuri, Câmpiniţa, Doftana şi Prahova. Modul în care a „lucrat“ natura, prin acţiunea râurilor şi influenţa munţilor şi a dealurilor din jur conferă oraşului o poziţie de adăpost, o depresiune ferită de acţiunea vânturilor puternice de la câmpie şi de acţiunea crivăţului.
Măsurătorile arată că temperatura medie multianuală este 9,5 grade Celsius, cu plus, cu maxime, vara, de până la 37 grade Celsius şi minime, iarna, de până la – 21 grade Celsius. Precipitaţiile au o medie de 500 - 700 mm/an.
De asemenea, combinaţia de factori geografice face ca localitatea să aibă un aer cu efecte puternic curative.
CELE MAI ÎNSORITE LOCURI DE PE GLOB!
Yuma, localizat în vestul Arizonei, este singurul loc de pe Pământ cu peste 4.000 de ore de soare în fiecare an. Soarele stă pe cer chiar şi 16 ore pe zi. Impresionant, nu-i aşa?
În ceea ce priveşte Europa, Andaluzia, Spania, este considerată cea mai însorită destinaţie. Coasta mediteraneană se bucură de 300 de zile însorite pe an, ceea ce a făcut ca această destinaţie să fie căutată de iubitorii de mare şi plajă.
Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro