Antena Căutare

Alertă meteo de vânt puternic. Cum te protejezi de valul de praf și pentru cine este periculos

Marți, 22 martie 2022, meteorologii au anunțat că vântul va sufla foarte tare în București și în alte județe. Astfel, praful este ridicat de pe pământ. Iată cât de periculoase sunt particulele și cum te protejezi.

femeie care isi acopera ochii cu o esarfa neagra din cauza vantului Galerie
Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic, cu rafale ce ajung la 65 de kilometri la oră, în vigoare marți. Alerta a vizat Bucureștiul, alături de județele Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași și Giurgiu. | Shutterstock.com

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic, cu rafale ce ajung la 65 de kilometri la oră, în vigoare marți. Alerta a vizat Bucureștiul, alături de județele Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași și Giurgiu.

Cum te protejezi de praful ridicat de vânt și cine e în periculos

Specialiștii au lansat câteva recomandări pentru condițiile meteo actuale. Potrivit lor, dacă conduceți când o furtună de vânt se pornește, nu este recomandat să continuați să conduceți, deoarece vizibilitatea va începe să scadă. Din această cauză, nu puteți vedea ce ar putea fi în față - un copac, o mașină, o persoană sau chiar o fundătură.

Citește și: Vremea se încălzește brusc! Vor fi temperaturi de peste 20 de grade Celsius. Prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Prin urmare, indicat este să încetiniți cât mai curând posibil. Apoi parcați și comutați aerul condiționat să circule în interiorul mașinii pentru a evita introducerea prafului din exterior și așteptați să treacă.

Iată cum vă protejați de praf dacă sunteți nevoit să ieșiți din locuință:

Acoperiți nasul și gura

Acest lucru este deosebit de important pentru cei care suferă de orice fel de astm bronșic sau probleme respiratorii . Aerul nisipos și nefiltrat din jur va îngreuna respirația și poate irita gâtul și plămânii.

„Praful de orice fel pot provoca simptome; lucruri precum tusea, dificultăți de respirație sau, uneori, strănutul, în timp ce nasul încearcă să curețe particulele din aer”, a explicat dr. McCormack.

Citește și: Alertă meteo! Cod galben de vânt puternic în următoarea perioadă. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor

Este important ca persoanele cu afecțiuni pulmonare subiacente, cum ar fi BPOC și astmul bronșic, să fie conștiente de riscul crescut de complicații dacă sunt expuse: „Cantitatea mare de praf poate avea consecințe asupra sănătății respiratorii și poate contribui la o exacerbare a simptomelor”, a mai adăugat ea.

Recomandat este să purtați o mască respiratorie sau optați pentru o bucată de pânză care să se înfășoare în jurul nasului și al gurii. Indicat este să umeziți cârpa puțin înainte de a o pune în jurul feței. De asemenea, puteți aplica puțină vaselină în interiorul nărilor pentru a preveni uscarea.

Protejați-vă ochii

Dacă sunteți în aer liber, fără protecție pentru ochi, praful poate irita mucoasa și, de asemenea, îngreuna vederea. Încercați să purtați ochelari de protecție sau ochelari de soare pentru a minimiza praful și pentru a vă crește vizibilitatea.

Stați în interior

Cel mai bun mod de a vă feri de praful ridicat de vântul puternic este să așteptați să treacă. Rămâneți în casă până când condițiile meteorologice se îmbunătățesc și părăsiți casa numai dacă este necesar.

Citește și: Prognoza meteo 22 martie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Ce obiecte valoroase are Vladimir Putin în conacul său de 190.000 de metri pătrați. Ce obiecte cu sume exorbitante ascun... O tânără a ieșit la întâlnire și a comandat ceva de băut. Când a văzut ce și-a luat, bărbatul a ales să „fugă”. Care e m...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x