Antena Căutare

"Am un vis" - 50 de ani de la discursul lui Martin Luther King care a schimbat lumea

Zeci de mii de oameni au participat la un mars de amploare, la Washington, pentru a ii aduce un omagiu pastorului baptist Martin Luther King Jr. Evenimentul a avut loc cu ocazia implinirii a 50 de ani de la rostirea faimosului discurs "Am un vis", in care Luther King a pledat pentru egalitatea rasiala.

Oamenii s-au reunit in fata statuii gigant din Washington a lui Abraham Lincoln, cel de-al XVI-lea presedinte american. In acelasi loc, in urma cu aproape 50 de ani, pastorul Martin Luther King a rostit faimosul discurs, ce a marcat un moment definitoriu al Miscarii pentru Drepturile Civile ale Afroamericanilor.

"Am un vis: ca cei patru copii ai mei sa traiasca intr-o zi, intr-o natiune in care sa nu fie judecati dupa culoarea pielii, ci dupa caracterul lor", spunea Luther King.

Intocmai ca in urma cu o jumatate de secol, manifestantii au pornit intr-un mars ce a urmat acelasi traseu ca renumitul "Mars asupra Washingtonului pentru Libertate si Locuri de Munca", din 1963.

De la evenimentul nu au lipsit urmasii lui Martin Luther King Jr.

Evenimentul a fost prilej de comemorare, dar si de lupta pentru egalitatea rasiala.

Mii de oameni din toate statele americane s-au imbarcat in autobuze pentru a putea participa la mars. Inca de pe drum, atmosfera de sarbatoare i-a cuprins pe americani.

La eveniment este asteptat si presedintele Barack Obama care va rosti un discurs.

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 25 august!... Cea mai batrana femeie din lume a implinit 116 ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x