Antena Căutare

Amanda a suferit arsuri grave pe când era bebeluş. După patru decenii, s-a întâlnit cu asistenta medicală care a îngrijit-o și i-a oferit dragoste

„Oameni, oameni, oameni semănați cu iubire...”, cânta regretatul Aurică Andreescu. Oameni care se intersectează la un moment dat în existența lor și care, într-o zi, după o lună, un an, un deceniu, două, trei sau cinci, se regăsesc.

„Oameni, oameni, oameni semănați cu iubire...”, cânta regretatul Aurică Andreescu. Oameni care se intersectează la un moment dat în existența lor și care, într-o zi, după o lună, un an, un deceniu, două, trei sau cinci, se regăsesc.

Este și cazul unei femei și a unei asistente medicale. S-au regăsit după 38 de ani, timp în care prima a privit de mii de ori fotografiile vechi cu femeia în alb care o ținea în brațe când era un bebeluș plin de arsuri grave. Putea fi o pacientă oarecare într-un salon plin de copilași suferinzi și neajutorați, dar în loc de doar un tratament standard, a mai primit un dar care poate face minuni: dragoste.

Mă uitam la acele imagini şi vorbeam cu ea, chiar dacă nu ştiam cine este. Mă relaxa să mă uit la această femeie care părea atât de sinceră în timp ce mă îngrijea”, a declarat Amanda Scarpinati, o femeie frumoasă din Statele Unite cu un trecut dramatic. Deși acum ar putea trece drept un model, având un chip de păpușă, femeia avea doar trei luni atunci când un umidificator cu abur i-a provocat arsuri grave pe faţă şi mâini. Operațiile estetice ulterioare au ajutat-o să-și recapete sănătatea și frumusețea.

A căutat-o 20 de ani fără rost

Fetița de atunci, cu trupul firav, plin de răni, fusese izolată la Terapie Intensivă, iar părinții ei puteau doar să o viziteze. Fusese internată atunci la Albany Medical Center, din New York, unde o tânără asistentă a avut grijă de ea. Așa că rolul mamei și mângâierile ei au fost preluate de asistenta care a prins drag de bebelușul care se încăpățâna să supraviețuiască, sfidând cele mai sumbre diagnostice și previziuni ale medicilor. Era toată o rană vie, dar asistenta Susan Berger, angajată atunci la Albany Medical Center, unde a fost tratată Amanda, o ajuta să lupte. „Conexiunea” special dintre cele două a fost imortalizată în câteva fotografii publicate într-un raport anual din 1977 al centrului medical.

Amanda a căutat-o timp de peste două decenii fără rost, însă apoi a reușit să dea de ea cu ajutorul Facebook-ului. Cineva a recunoscut protagonista și i-a trimis Amandei un mesaj în care îi dădea coordonatele fostei asistente.

Anul trecut, după 38 de ani, Amanda s-a întâlnit cu femeia care a îngrijit-o.Berger este acum preşedinte executiv al Cazenovia College, din Cazenovia, New York. Cele două femei s-au regăsit, iar Amanda spune că Susan este o persoană „grijulie şi drăguţă”, exact aşa cum pare în vechile fotografii.

Au curs din nou lacrimi, de fericire de data asta, iar mângâierile de altădată au fost reluate ca și cum 38 de ani ar fi echivalentul unei absențe de o zi.

Cum sa-ti alegi un ceas potrivit stilului tau?... Aceştia sunt AŞII tăi din mânecă dacă vrei să-ţi salvezi relaţia! Uite ce trebuie să faci când totul merge prost...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x