Antena Căutare

"Amanta" lui Picasso, vanduta pentru 41 de milioane de dolari

Portretul uneia dintre amantele lui Picasso a fost vandut pentru 41 de milioane de dolari, in cadrul unei licitatii ce a avut loc la New York

Tabloul "Nature morte aux tulipes", de Pablo Picasso a fost realizat in 1932, in perioada de maturitate a artistului si o reprezinta pe Marie-Therese Walter, cea cu care pictorul a avut o aventura.

O alta lucrare a celebrului pictor spaniol scoasa la licitatie a fost "Femme à la Fenetre" (Femeie la fereastra), aceasta fiind vanduta in schimbul a 17,2 milioane de dolari. „Asta ne demonstreaza ca aceasta piata continua sa fie in cautare de calitate”, a declarat Simon Shaw, un reprezentant al Sotheby's, casa de licitatii ce a organizat vanzarea. Shaw a remarcat de asemenea o crestere a participarii la astfel de evenimente a oamenilor pasionati de arta din Asia, Rusia sau America de Sud.

In total, au fost scoase la licitatie noua tablouri semnate de Picasso, insa in afara celor amintite, nici unul nu a mai fost vandut.

De asemenea, organizatorii au reusit sa obtina 12 milioane de dolari pentru pictura "Camp de grau" a lui Monet, ceea ce reprezinta aproape dublul pretului estimat.

I-a sunat ceasul! Apple a platit 21 de milioane de dolari pentru un orologiu... Istoria si-a lasat amprenta. Cele mai tari ziduri de separare din lume!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x