Antena Căutare

Amendă uriașă pentru un bărbat din Mehedinți, după ce a abandonat lângă gunoi cinci pui de pisică. La ce sumă ajunge penalizarea

Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor Caraş-Severin au fost sesizaţi, la finalul lunii mai, că în localitatea Iardaşiţa, comuna Mehadia, au fost găsiţi cinci pui de pisică, foarte mici, abandonaţi lângă un container de gunoi. Ce a urmat apoi!

Amendă uriașă pentru un bărbat din Mehedinți, după ce a abandonat lângă gunoi cinci pui de pisică. La ce sumă ajunge penalizarea Galerie
Amendă uriașă pentru un bărbat din Mehedinți, după ce a abandonat lângă gunoi cinci pui de pisică. La ce sumă ajunge penalizarea | Shutterstock

Românii care intenționează să își abandoneze animalele de companie ar trebui să se gândească de două ori înainte de a face acest lucru. În județul Caraș-Severin, un bărbat a fost amendat cu 12.000 de lei pentru abandonul a cinci pui de pisică lângă un container de gunoi, o infracțiune ce poate atrage și pedepse cu închisoarea.

Citește și: Amenda uriașă primită de o femeie din Caraș-Severin, după ce și-a abandonat pe stradă pisica rănită. La ce sumă ajunge penalizarea

Ce cu amendă s-a ales bărbatul din Mehedinți, după ce a abandonat puii de pisică lângă gunoi

La sfârșitul lunii mai, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin au fost sesizați în legătură cu descoperirea a cinci pui de pisică abandonați lângă un container de gunoi din comuna Mehadia, localitatea Iardaștița.

Articolul continuă după reclamă

„Pisicuţele în vârstă de doar o zi au fost încredinţate unei asociaţii pentru protecţia animalelor, care se ocupă în continuare de tratarea şi îngrijirea lor.”, a transmis IPJ Caraș Severin, potrivit Libertatea.

Autoritățile au demarat imediat investigațiile pentru identificarea persoanei responsabile de acest abandon. În urma verificărilor, polițiștii l-au identificat pe cel care a comis fapta. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 67 de ani din județul Mehedinți, care a fost amendat contravențional cu suma de 12.000 de lei pentru fapta sa, mai transmite sursa citată.

Polițiștii subliniază că abandonarea animalelor reprezintă o contravenție gravă și poate atrage amenzi cuprinse între 3.000 și 12.000 de lei.

Citește și: Amendă de 1.000 de lei pentru un bărbat care și-a abandonat câinele într-un parc din București: ”Nu mai aveam bani!”

Reglementările legale privind abuzul față de animale

În România, violența împotriva animalelor este considerată infracțiune și se pedepsește penal, în timp ce abandonul acestora este o contravenție sancționată cu amendă, potrivit unei surse.

Legea prevede o serie de fapte care sunt considerate abuzive față de animale, printre care se numără:

  • Omorârea animalelor cu intenție;
  • Practicarea tirului pe animale domestice sau captive;
  • Organizarea de lupte între animale sau cu animale;
  • Folosirea animalelor vii pentru dresaj sau controlul agresivității;
  • Utilizarea animalelor în expoziții sau spectacole care le provoacă suferințe;
  • Abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului;
  • Administrarea de substanțe pentru dopajul animalelor în competiții sportive;
  • Maltratarea și schingiuirea animalelor;
  • Intervenții chirurgicale necurative destinate modificării aspectului animalelor;
  • Despărțirea puilor de mamă înainte de vârsta de opt săptămâni;
  • Capturarea animalelor prin metode neprevăzute de lege;
  • Folosirea armelor cu tranchilizant în situații nepermise.

Abandonul și alte acte de cruzime față de animale sunt considerate infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la trei la 12 luni sau cu amendă, mai transmite sursa citată.

Rudele care au venit la parastasul bărbatului s-au „blocat” când au văzut ce a putut să facă văduva, în loc de o masă ob... Cum a putut să apară o soacră, chiar la nuntă. Invitații s-au blocat când au văzut-o pe femeie. Gestul miresei, uluitor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică Vineri, 28.06.2024, 11:19
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x