Antena Căutare

Amenințare fără precedent. Oceanele planetei sunt din ce în ce mai calde!

Cantitatea de căldură absorbită de oceanele globului a crescut în ultimii 20 de ani, un semn al agravării încălzirii climei planetei, în pofida unei încetiniri a creşterii nivelului temperaturilor constatată recent pe uscat

Cantitatea de căldură absorbită de oceanele globului a crescut în ultimii 20 de ani, un semn al agravării încălzirii climei planetei, în pofida unei încetiniri a creşterii nivelului temperaturilor constatată recent pe uscat.

Tendinţa încălzirii apelor oceanelor împinge bancurile de peşti către poli, deteriorează recifele de corali şi contribuie la creşterea nivelului mărilor, deoarece apa se dilată pe măsură ce temperatura ei creşte, relevă acest studiu, relatează Reuters în pagina electronică.

Studiul, asupra temperaturilor oceanelor până la adâncimea de 20.000 de metri, conchide că un nivel echivalent cu "jumătate din (nivelul) căldurii captate de oceane începând din 1865 încoace a fost absorbită începând din 1997", anul 1865 fiind considerat punctul de pornire al unei recurgeri tot mai importante la combustibili fosili, anunță Mediafax.

DE VĂZUT!! Domnilor, asta e șmecheria ultimului deceniu! Adio, spumă prea goasă: Paharul care se umple cu bere de jos în... Cum crești șansele de-a câștiga la loto! Reguli simple pe care trebuie să le respecți!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x