Antena Căutare

Anglia: Tomberoane de gunoi dotate cu panouri solare si compactor de deseuri

Orasul Cambridge din Marea Britanie, a fost dotat cu niste tomberoane revolutionare, dotate cu panouri solare si compactor de deseuri, informeaza Green Report.

Acestea au fost introduse printr-un program pilot implementat in zona rezidentiala a orasului si au o capacitate de 800 de litri, putand depozita de 8 ori mai multe deseuri decat un tomberon obisnuit.

Tomberoanele sunt dotate cu un sistem pe baza de panouri solare care compreseaza gunoiul si au nevoie de foarte putina lumina pentru a functiona. O data ce se umple la o capacitate de 85%, acesta trimite un semnal wireless care alerteaza salubrizatorul ca trebuie golit.

"O data ce recipientul se umple pana la un anumit nivel, un senzor activeaza compactorul, care taie si striveste gunoaiele. Suntem foarte multumiti de ele pana acum", a explicat Bob Carter, un reprezentant al municipalitatii.

Tomberonul inteligent ecologic reduce simtitor amprenta de carbon a salubrizarii orasului, prin faptul ca masinile de gunoi nu mai sunt nevoite sa treaca la fel de des pentru a strange deseurile, insa pretul lui este unul pe masura, acesta costand 3500 de euro, adica de 3 ori mai mult decat unul obisnuit.

Sursa: Antena3

Foto: cubeme.com

VIDEO! Putin, scos din minti de niste "sosii" din carton... Un roman detine o mina de diamante in Africa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x