Antena Căutare

Animalul care nu mai este protejat de lege după mai bine de 45 de ani. Ce se va întâmpla cu specia care era pe cale de dispariție

După mai bine de 45 de ani, lupii nu vor mai fi o specie protejată în Statele Unite. Administraţia Donald Trump arevocat o clasificare în vigoare din 1978 după ce aceştia aproape dispăruseră, şi deschizând calea pentru ca aceste animale să poată fi vânate, relatează vineri AFP.

Animalul care nu mai este protejat de lege după mai bine de 45 de ani. Ce se va întâmpla cu specia care era pe cale de dispariție
Animalul care nu mai este protejat de lege după mai bine de 45 de ani. Ce se va întâmpla cu specia care era pe cale de dispariție | Profimedia

Anunţul survine cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie din SUA, în condiţiile în care mulţi aleşi republicani din Midwest, un teritoriu electoral extrem de important, au cerut retragerea lupului de pe lista animalelor protejate.


"După mai bine de 45 de ani în care a avut statutul de specie protejată, lupul cenuşiu a depăşit toate obiectivele de conservare în vederea restabilirii sale", a declarat secretarul de interne David Bernhardt (primele protecţii au început în 1974).

Populaţia de lupi (Canis lupus) din Statele Unite (cu excepţia Alaska şi Hawaii) a ajuns la 6.000, potrivit Departamentului de Interne, faţă de mai puţin de 1.000 exemplare în 1967.

Ea a început să crească în regiunea Munţilor Stâncoşi şi a început să revină în vest. Sub preşedinţia lui Barack Obama, lupul şi-a pierdut deja statutul de animal protejat în statele Idaho şi Montana, potrivit Agerpres.

De acum revine statelor decizia de a gestiona populaţiile de lupi, indiferent dacă autorizează sau nu vânătoarea şi capcanele. Măsura a fost cerută de crescători.

Doar "lupul mexican", prezent în sud-vestul SUA, va continua să beneficieze de statutul de animal protejat la nivel federal.

Treisprezece animale şi-au pierdut statutul de specii protejate din 2017 sub administraţia Trump. Pe listă se află un liliac, un gecko şi chiar un şarpe.

Celebrul răpitor "bald eagle" (vulturul pleşuv), simbol al Statelor Unite, a fost retras de pe lista animalelor protejate în 2007.

De ce înșală bărbații. Motive și scuze pe care le folosesc chiar ei... Sunetul ciudat pe care îl scoate Pământul la fiecare 26 de scunde. Nimeni nu știe ce e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x