Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

ANUNȚ REVOLUȚIONAR al oamenilor de știință! Harry Potter nu va mai fi atât de special

Un dispozitiv care poate face oamenii „complet” invizibili, chiar și în lumină naturală, a fost creat în premieră de oameni de știință din Canada.

Deși pelerina pentru invizibilitate a vrăjitorului Harry Potter din seria de cărți și franciza cinematografică ce au în centru acest personaj al scriitoarei britanice J.K.Rowling a fost adusă mai aproape de realitate. Un dispozitiv care poate face oamenii „complet” invizibili, chiar și în lumină naturală, a fost creat în premieră de oameni de știință din Canada.

Până în prezent, eforturi similare au eșuat, pentru că nu au funcționat în toate lungimile de undă ale luminii.

Acest nou dispozitiv este diferit, pentru că reușește să anuleze amprenta unui obiect într-o undă de lumină care trece prin el. Energiile anumitor culori sunt schimbate de o foaie de fibră optică atunci când lovesc obiectul.

Rezultatul este că unda care ajunge la persoana care obervă este identică cu cea de pe cealaltă parte – ceea ce face ca obiectul să pară „invizibil” în lumina zilei.

Dincolo de capacitatea acestui dispozitiv de a ascunde oameni, cercetătorii spun că descoperirea este una revoluționară, deoarece poate deschide calea pentru avioane care să nu poată fi detectate de radare și pentru cabluri de internet ce nu pot fi atacate de hackeri.

Recomandari