Antena Căutare

Apocalipsa, sarbatoare planetara. Cum au petrecut oamenii de Sfarsitul Lumii

Cu dansuri traditionale, tobe, incantatii sau costume de extraterestri, milioane de oameni din toata lumea au petrecut Apocalipsa in stil propriu. Multi au rasuflat usurati ca omenirea a reusit sa treaca cu bine de sfarsitul prezis de vechii mayasi. Iar pentru altii, ziua de ieri a insemnat, dimpotriva, inceputul unei noi ere si speranta ca va fi mai buna

De la primele raze ale soarelui, printre urmasii din Mexic ai vechilor mayasi a fost agitatie mare. Pregatiti cu tobe, scoici si tamaie, misticii veniti din toata lumea au intonat incantatii si s-au indreptat cu fetele spre soare pentru a intampina nasterea unei noi ere.

Un ritual mai violent al mayasilor, jocul traditional cu mingea, a fost reeditat in Guatemala. Pe vremuri, cei invinsi erau, pur si simplu, sacrificati zeilor. Acum, fireste, nu s-a mai procedat asa, ritualul fiind mai mult un spectacol pentru turisti.

Ceremoniile au fost mai ample in Bolivia, acolo unde seful statului, el insusi indigen, si-a asumat misiunea de a-si linisti cetatenii, asigurandu-i ca nu a venit sfarsitul lumii.

La Stonehenge, ziua Apocalipsei a atras mai multi curiosi ca oricand. 5.000 de oameni au venit din toate colturile tarii sa sarbatoreasca cea mai scurta zi a anului alaturi de "druizi".

In orasul francez Bugarach, considerat drept unul dintre putinele locuri de pe Pamant pe care sfarsitul lumii le va ocoli, ziua Apocalipsei a adus valuri de turisti cu chef de petrecere. In estul Turciei si in cel al Serbiei, alte doua locuri sfinte, ziua Apocalipsei a fost la fel de relaxata si profitabila pentru comercianti

O petrecere mai costisitoare a intampinat asa-zisul sfarsit al lumii intr-un restaurant de lux, la ultimul etaj al unui zgarie-nori din Hong Kong. Dar, dupa cum se stie, sfarsitul nu a venit iar oamenii si-au putut savura meniul, fara sa se supere ca a trebuit, apoi, sa-l si plateasca.

GALERIE FOTO! Slipul, cea mai mare problema a Rihannei. A iesit la plimbare doar in costum de baie... Un curcan din Marea Britanie se crede caine. S-a impus si este liderul grupului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x