Antena Căutare

O comoara arheologica a fost descoperita la cetatea medievala din Baia Mare

Arheologii au descoperit o comoara in cetatea medievala din Baia Mare. Specialistii au dezgropat vestigiile a doua lacasuri de cult ridicate in urma cu 600 de ani.

Cu multa rabdare si meticulozitate arheologii scot la lumina o comoara pe care timpul a acoperit-o cu un strat gros de pamant. Ei au descoperit doua biserici medievale despre care aveau foarte putine informatii dar si un cimitir.

"Sunt mai bine de 135 de morminte dezvaluite si sapate pana in clipa de fata. O parte dintre ele, relativ mica, in biserica Sfanta Ecaterina, iar o parte o sa apara in cimitirul medieval care exista aici", a declarat seful santierului arheologic, Dan Pop.

Din situl arheologic specialistii au scos monede, catarame si inchizatori de haine si ace de gamalie, majoritatea din argint si bronz. Toate acestea au fost duse la muzeu.

Insa, munca lor este departe de a se fi sfarsit insa. Arheologii au planuri mari pentru cetatea medievala din Baia Mare.

"Acest proiect intra in planul de dezvoltare urbana impreuna cu alte sase proiecte care vor fi in finantare. Aici vrem sa amenajam un parc, astfel incat sa dam valoare acestei zone istorice a municipiului Baia Mare, dar un total respect fata de istoria orasului nostru", a spus primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

Inainte ca lucrarile pentru acest parc sa fie demarate trebuie sa inchida santierul arheologic. Acest lucru se va intampla cel mai probabil in primavara anului urmator.

Un roman nevazator va ajunge pe bicicleta la Londra!... Ziua Transmisionistilor Militari - intrare libera la Muzeul Militar si mancare de la popota!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x