Antena Căutare

Arhivă unică de cărţi şi documente ale poetului şi diplomatului chilian Pablo Neruda, scoasă la licitaţie

O arhivă unică de cărţi şi documente ale poetului şi diplomatului chilian Pablo Neruda va fi scoasă la licitaţie, săptămâna viitoare, în Barcelona.

Şase sute de volume, manuscrise, fotografii, reviste, scrisori şi cărţi poştale trimise şi primite şi laureatul Nobel formează cea mai amplă colecţie privată Neruda din Spania. Ea aparţine poetului şi viticultorului Santiago Vivanco.

Unul dintre cele mai preţioase obiecte este prima ediţie a volumului „Vente poemas de amor y una cancion desesperada”, publicat în 1924. Atât de rară încât însuşi poetul spunea că nu deţinea o copie.

Cartea poartă o dedicaţie făcută de Neruda lui Gabriel García Márquez.

Un alt lot important îl reprezintă manuscrisul dedicat prietenului Salvador Allende, preşedintele chilian al cărui guvern socialist a fost înlăturat în urma unei lovituri de stat sprijinite de SUA cu mai puţin de două săptămâni înainte de moartea poetului, în septembrie 1973.

Licitaţia urmează să aibă loc pe 19 martie, la casa La Suite.

Sursa : news.ro

De ce mor milioane de oameni de foame? O explicație care șochează. Nu lipsa alimentelor este problema... Ce s-a întâmplat în Italia după ce autoritățile au închis tot. Momentul în care italienii blocați în case cântă de la ba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x