Antena Căutare

Aromaterapia, ramura esentiala a fitoterapiei

Tot mai multi oameni sunt sedusi de tratamente alternative, evitand sa se bazeze 100% pe medicina alopata. Unii apeleaza la homeopatie, altii incearca fitoterapia. Aromaterapia, de pilda, este cuprinsa in fitoterapie (tratamente cu preparate din plante medicinale).

Tot mai multi oameni sunt sedusi de tratamente alternative, evitand sa se bazeze 100% pe medicina alopata. Unii apeleaza la homeopatie, altii incearca fitoterapia. Aromaterapia, de pilda, este cuprinsa in fitoterapie (tratamente cu preparate din plante medicinale).

Aromaterapia este bazata pe folosirea uleiurilor esentiale, acestea fiind concentrate de arome naturale ale plantelor, obtinute in urma distilarii. Un concentrat din lemn palo santo se incadreaza in aceasta categorie. Trebuie stiut ca uleiurile esentiale te pot ajuta sa scapi de migrene, dureri dentare, tulburari nervoase, tulburari de circulatie digestive sau respiratorii, probleme legate de menopauza.

Revenind la uleiurile concentrate din lemn palo santo, amintim ca, in traducere libera, „palo santo” inseamna lemn sfant, acesta provenind dintr-un copac mistic care creste pe coasta Americii de Sud, fiind intalnit in Peru, Ecuador, Mexic. Este un copac inrudit cu tamaia, smirna si copalul. Aromele lemnului palo santo au tendinte catre pin, menta si lamaie.

Se spune ca este un medicament puternic, deoarece prezenta sa cereasca pastreaza energiile impamantenite si clare. Totodata, cei care il folosesc sunt convinsi ca aduce noroc si ca sporeste creativitatea, dar numai daca oamenii sunt deschisi la magia sa. In mod traditional, este folosit pentru a atenua simptomele racelilor, gripei, stresului, astmului, durerilor de cap, anxietatii, depresiei, inflamatiilor.

Specialistii in fitoterapie sustin ca utilizarea uleiurilor esentiale din lemn palo santo ajuta la recuperarea mai rapida dupa o boala, calmand sistemul imunitar si pe cel nervos. In America de Sud este folosit pentru a tine la distanta tantarii si alte insecte zburatoare.

Daca vreti sa folositi lemn palo santo, retineti ca poate fi folosit asemenea tamaii. Dupa ce dati foc lemnului, lasati-l sa arda cam 30 de secunde pana la un minut, dupa care stingeti flacara. Este posibil sa simtiti o senzatie de liniste, pace, regasindu-va in pozitia unui om plin de sentimente bune, pozitive.

Din lemnul palo santo se pot prepara si ceaiuri, una dintre retete fiind urmatoarea:

Se marunteste lemnul, folosind un cutit, apoi se pune o lingura de aschii in 2 cani de apa, dupa care se fierbe. La final, se poate indulci. Uleiul esential din lemn palo santo este unul puternic care va ajuta sa va limpeziti gandurile si sa indepartati din minte emotiile negative.

Acest ulei contine niveluri ridicate de D-Limonene si Monotropenes, despre care se spune ca atenueaza simptomele cancerului. Se pot aplica picaturi pe gat, cap, piept. Daca un ulei esential de acest tip ti-a fost prescris ca adjuvant la un tratament sau, dimpotriva, pentru a atenua efectele secundare ale acestuia, nu te indeparta de la indicatiile specialistului. Aromaterapia trebuie utilizata cu prudenta, deoarece uleiurile esentiale sunt subsatnte extrem de active si pot deveni periculoase.

Uleiurile esentiale sunt interzise categoric femeilor insarcinate, fiind total contraindicate pentru bebelusi si copii daca nu sunt prescrise de un medic pediatru fitoterapeut. Utilizarea unora dintre acestea va pot expune riscurilor unei nasteri premature, daca sunteti insarcinata. In cadrul unor experimente, s-a observat ca, dupa utilizarea uleiului esential de salvie, au aparut unele malofrmatii cardiace la bebelus. Toate uleiurile esentiale sunt bogate in cetone, un compus foarte activ, dar extrem de toxic pentru sistemul nervos, putand declansa chiar crize de epilepsie.

Baba Vanga, profeții cutremurătoare pentru anul care vine! 2018 aduce schimbări uriașe și "o nouă formă de energie&... Care sunt regulile unei case de amanet?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x