Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)

Arsenie Boca, învăţături despre sfânta zi de Crăciun pe care toţi credincioşii trebuie să le ştie! Ţi se ridică părul pe mâini

Cunoscut pentru profeţiile, pildele şi învăţăturile pe care le-a transmis de-a lungul timpului, părintele Arsenie Boca a vorbit şi despre sărbătoarea Crăciunului, una dintre cele mai importante zile ale anului.

Cunoscut pentru profeţiile, pildele şi învăţăturile pe care le-a transmis de-a lungul timpului, părintele Arsenie Boca a vorbit şi despre sărbătoarea Crăciunului, una dintre cele mai importante zile ale anului.

"Deci nu e fără semnificaţie că Iisus s-a născut într-un grajd. Faţă de sfinţenia Lui, lumea e un grajd în care oamenii au ajuns cu firea ca vitele. Iisus, chiar de la naşterea Sa, ne descoperă trista situaţie sufletească a omului. Peste această situaţie tristă, Cerurile se deschid, firea îngerului vesteşte un nou fel de pace pe pămant, înţelepţii pămantului, călăuziţi de o stea, îşi depun la picioarele pruncului semnele veacului lor. De acum începe era creştină.

De acum înainte Iisus se luptă să scoată firea omenească din starea de grajd, din asemănarea ei cu vitele şi să întemeieze în inima omului, Împărăţia Lui Dumnezeu.

Iisus se naşte nu numai istoric, ci şi tainic, în fiecare suflet, la Botez. Prin Botez intrăm în Creştinism şi Hristos se naşte în noi, ca o mlădiţă nobilă, de om ceresc, pe butucul firii noastre pământeşti. Mai departe lucrurile se întâmplă în perfectă asemănare cu pomii altoiţi. Se poate întâmpla ca altoiul să se prindă, dar butucul nu-i dă toată puterea lui, ca altoiul să nu crească şi să înnobileze tot pomul, ci dă lăstari sălbateci, care sug toată puterea şi pomul se sălbăteceşte şi trebuie tăiat.

Iisus ne cheamă tainic, prin conştiinţă, prin minte, prin Biserică, prin slujitorii ei, să-I urmăm viaţa. Iisus vrea să-L iubim pe El. Noi însă ne iubim mai tare pe noi, decât pe El. Ne doare mai tare de noi, decât ne doare de El. Dacă din această luptă între noi şi Dumnezeu câştigă Iisus inima noastră, am câştigat viaţa veşnică. De cumva biruim noi pe Iisus, asupra vieţii noastre a biruit diavolul", povestea Arsenie Boca, potrivit romaniatv.net.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro