Antena Căutare

A fost inaugurată prima galerie privată de artă românească din Viena

Arta românească trece graniţele Austriei.

Arta românească trece graniţele Austriei. La sfârşitul săptămânii trecute s-a inaugurat în Viena prima galerie românească de artă. Un om de afaceri român stabilit acolo a venit cu ideea. Ajutat de colaboratori si îndemnat de pasiune, el a reuşit să creeze un spaţiu unic, în care artiştii români să îşi poată expune lucrările.

Prima galerie românească privată din Austria se numeşte Five plus fine Art şi reprezintă pulsul României în inima Vienei, capitala artelor frumoase. Ideea deschiderii galeriei private este mai veche, dar acum s-a materializat. Sub patronajul unui om de afaceri hunedorean, Valentin Ţăruş.

“Mizând pe talentul care există în România, cunoscând lava această de creaţie care există în Moldova, am îndrăznit acest pas”
, a declarat Valentin Ţăruş.

Şi a meritat! Lucrările a doi artişti români de talie internaţională au fermecat privirile iubitorilor de artă. Formele de sticlă ale lui Ioan Nemţoi au creat o lume complementară picturilor bănăţeanului Silviu Oravitzan.

Cei care au participat la taberele de creaţie organizate de omul de afaceri în Munţii Retezat şi-au văzut operele expuse pe pereţii imperiali ai Palatului Klosterneuburg.

Vienezii, dar si românii care vizitează capitala Austriei, se pot bucura de expoziţia Travelling Lights pana în luna februarie.


Bijuteriile lui Grace Kelly şi Liz Taylor, expuse la Paris... Capricornii vor fi învăluiţi de dragostea partenerului. Horoscopul zilei de 20 noiembrie, cu Camelia Pătrăşcanu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x