Antena Căutare

Astazi se implinesc 32 de ani de cand istoria se scrie in direct, la CNN

In urma cu 32 de ani, pe 1 iunie, la ora 17.00, incepea transmisia primului post de televiziune din lume care difuza stiri 24 de ore din 24. CNN (Cable News Network) devenea primul canal de televiziune din Statele Unite dedicat exclusiv emisiunilor informative. De atunci, CNN s-a transformat intr-o televiziune urmarita pe tot globul, care este afiliata cu alte posturi din lume si reprezinta un simbol atat pentru jurnalisti, cat si pentru telespectatori.

Primul jurnal de stiri transmis de CNN din sediul aflat in Atlanta a fost prezentat de Lois Hart si David Walker, doi jurnalisti care formau un cuplu si in viata privata. Emisiunea informativa a debutat cu o stire despre tentativa de asasinare a activistului pentru drepturile civile Vernon Jordan.

Postul de televiziune a fost infiintat in 1980 de omul de afaceri Ted Turner, care mai detinea si o alta statie TV. In primul an de la debut, CNN nu i-a adus profit, dar afaceristul a continuat sa investeasca in ceea ce avea sa devina cel mai cunoscut post de stiri din lume.

Au fost deschise mai multe statii locale in Statele Unite si s-au semnat contracte de colaborare cu televiziuni din intreaga lume. In Romania, Antena 3 este singura televiziune afiliata reteli CNN.

Lumea se schimba in direct, la CNN

CNN si-a castigat notorietatea in timpul Razboiului din Golf, din 1991, perioada in care audienta postului TV a crescut spectaculos. Televiziunea lui Ted Turner a fost singura care a transmis reportaje din interiorul Irakului in primele ore de bombardamente. Acestea au fost preluate de o multime de jurnalisti de la alte institutii de presa si CNN a devenit unul dintre cele mai urmarite canale TV din SUA.

Povestea transmisiunilor realizate de Christiane Amanpour din Irak in timpul Razboiului din Golf a devenit si scenariul unui film intitulat „Live from Baghdad".

Pe 11 septembrie 2001, CNN a fost prima televiziune de pe planeta care a dat vestea ca in New York a avut loc un atac terorist. Atacul asupra turnurilor gemene ale World Trade Center a intrerupt pauza de publicitate si relatarea evenimentului a devenit un moment de referinta in istoria postului TV.

VIDEO! Florida: O veverita a oprit un tren intr-un parc de distractii... Asa arata fata unui sofer de TIR "ars" de soare doar dintr-o parte!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x