Antena Căutare

Astronomii au descoperit un "super-Pamant" care ar putea gazdui viata

Astronomii francezi au descoperit o noua planeta pe care o compara cu un "super-Pamant". In opinia specialistilor, planeta Gliese 163c are mai multe trasaturi care i-ar permite sa gazduiasca forme de viata, motiv pentru care ar putea fi inclusa in lista corpurilor ceresti candidate la titlul de "nou Pamant”.

Astronomii au descoperit un "super-Pamant" care ar putea gazdui viata
| PHL/UPR Arecibo

Gliese 163c are o masa de sapte ori mai mare decat cea a Terrei si orbiteaza in jurul unei stele aflate la o distanta de 50 de ani-lumina fata de Pamant. Are o perioada de revolutie de 26 de zile, iar steaua sa este mai mutin stralucitoare decat Soarele.

Noul corp ceresc a fost descoperit de o echipa de astronomi condusa de Xavier Bonfils, profesor la o universitate din Franta, relateaza revista Descopera, care citeaza portalul space.com. Potrivit astronomului francez, Gliese 163c are o gama larga de structuri si compozitii care i-ar permite sa fie o planeta locuibila.

Totusi, nu se stie inca daca are o structura similara cu cea a Terrei.

S-au trezit cu un GHEPARD pe capota masinii!... Tatuaje vechi de 2.500 de ani, descoperite pe trupul mumificat al unei printese din Siberia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x