Antena Căutare

Astronomii încearcă să descopere misterele galaxiilor cu ajutorul simulărilor pe supercomputer

Cercetătorii au creat milioane de universuri virtuale cu ajutorul unui supercomputer, încercând să înţeleagă aspecte legate de galaxii care nu pot fi înţelese prin observarea cu ajutorul telescoapelor.

Cercetătorii au creat milioane de universuri virtuale cu ajutorul unui supercomputer, încercând să înţeleagă aspecte legate de galaxii care nu pot fi înţelese prin observarea cu ajutorul telescoapelor.

Oamenii de ştiinţă din cadrul University of Arizona au apelat la Ocelote, supercomputerul aflat în dotarea instituţiei, pe care l-au transformat în ceea ce ei numesc un "UniverseMachine".

Cu ajutorul puterii foarte mari de procesare a supercomputerului, cercetătorii au creat milioane de mini-universuri virtuale, pentru a urmări cum evoluează acestea şi cum se raportează evoluţia lor la modelele teoretice actuale.

Fiecare univers virtual are propriul set de reguli, iar oamenii de ştiinţă urmăresc evoluţia acestora şi compară observaţiile cu datele pe care le au despre universul real.

În cazul universurilor virtuale care ajung să se comporte relativ asemănător cu universul real, cercetătorii trec la un studiu mai aprofundat pentru a vedea îndeaproape care sunt regulile care ajung să-l guverneze.

Regulile respective sunt testate în modele teoretice actuale pentru a emite teorii noi şi corecte din punct de vedere ştiinţific, dar diferite de cele actuale, despre modul în care s-au format galaxiile.

Observaţiile pun la îndoială unele din teoriile actuale legate de modul în care galaxiile dau naştere stelelor sau de contribuţia materiei întunecate în formarea şi evoluţia galaxiilor.

Cu ajutorul supercomputerului, au fost generate 8 milioane de universuri virtuale, fiecare având 12 milioane de galaxii care îşi încep evoluţia de la 400 de milioane de ani după Big Bang şi continuă până în prezent.

Sursa : news.ro

Fără morți în oraș! Sicrie, coroane de flori și cruci, interzise pe stradă, în Alexandria, județul Teleorman... Scriitoarea Arabella McIntyre-Brown, din Liverpool în Carpaţi: Călătoriile ar trebui să fie obligatorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x