Live acum
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Atacul terorist din 11 septembrie 2001, prezis într-o revistă de benzi desenate! Detaliul ce a îngrozit mii de cititori

Pe 11 septembrie 2001, viața noastră s-a schimbat. O lume întreagă a înghețat în fața imaginilor cu turnurile World Trade Center lovite, pe rând, de câte un avion cu sute de pasageri la bord. A doua zi, mii de oameni au înmărmurit, când a văzut imaginea publicată în noul număr al revistei de benzi desenate „Superman”.

Pe 11 septembrie 2001, viața noastră s-a schimbat. O lume întreagă a înghețat în fața imaginilor cu turnurile World Trade Center lovite, pe rând, de câte un avion cu sute de pasageri la bord. 2977 de oameni au murit, peste șase mii au fost răniți, milioane au fost martorii muți ai unei tragedii ce a schimbat lumea. A doua zi, mii de oameni au înmărmurit, când a văzut imaginea publicată în noul număr al revistei de benzi desenate „Superman”.

A doua zi a fost publicat număr 596 al revistei de benzi desenate „Superman”. Cu toate că povestea și ilustrațiile fuseseră realizate cu câteva luni înainte de 12 sepembrie 2001, numărul părea să descrie evenimentele tragice de la New York.

În numărul 596, o armată extraterestră atacă Metropolis, unul dintre cele mai importante orașe din universul DC Comics, pe care mulți îl aseamănă cu New York-ul. Una dintre clădirile distruse în urma bombardamentelor aparține inamicului lui Superman, Lex Luthor.

Unghiul din care a fost desenată clădirea o face să se asemene mult Turnurilor Gemene. Mai mult, câteva pagini ma târziu, acțiunea se mută chiar în New York!

Aceasta este imaginea ce a dat fiori cititorilor!

Supereroii privesc pe niște ecrane imense cum cele mai importante simboluri ale lumii au fost distruse de invadatori. În prim-plan, clădirile World Trade Center apar lovite, relatează Daily Star.

Reprezentanții DC Comics au fost și ei șocați de asemănările tulburătoare cu realitatea atacului terorist din 11 septembrie 2001. Aceștia și-au anunțat cititorii că sunt pregătiți să retragă de pe piață numărul și să le dea banii înapoi celor care cumpăraseră revista de benzi desenate, dacă fanii considerau că este necesar.

În ciuda controverselor, numărul 596 s-a dovedit a fi cea mai vândută ediție a aventurilor lui Superman, oamenii alegând să rămână cu banii dați și revista în buzunar.