Antena Căutare

Au deschis o temniță veche de 2.300 de ani. Au înlemnit când au văzut ce se află înăuntru

În provincia Bursa, în nord-vestul Anatoliei, există o temniță veche de 2.300 de ani, cu o poveste cutremurătoare. Se pare că aceasta era folosită pentru torturi și pentru execuții. 

În provincia Bursa, în nord-vestul Anatoliei, există o temniță veche de 2.300 de ani, cu o poveste cutremurătoare. Se pare că aceasta era folosită pentru torturi și pentru execuții.

Încăperea include un puț, o cameră de tortură și coridoare care fac legătură cu ruinele unui turn. Acestea datează din timpul Regatului Bitiniei, de acum 2.300 de ani.

Temnița a fost descoperită în timpul lucrărilor de restaurare la poarta Zindan Kapi din cartierul Alacahirka. „Erau case aici, deasupra locului în care am săpat. Pentru că bănuiam că sunt temnițe, sau ruine ale temnițelor, dedesubt, am expropiat localnicii și am început excavarea. Am avut dreptate, în urma săpăturilor am descoperit ruinele temniței Bursa”, spune Ibrahim Yilmaz, membru al echipei de arheologi.

„Constructia include camere de tortură, coridoare care fac legătura cu turnul și un put care pare pătat de sânge. Călăii surdo-muți decapitau aici prizonierii și le aruncau capetele în puț. Trupurile erau apoi înapoiate familiilor. Conform unor zvonuri însă, călăii vindeau rămășițele victimelor către familiile disperate”, mai adaugă acesta.

Părinții au crezut ca l-a întepat o insectă, dar ce le-a spus medicul i-a îngrozit! De ce boală suferea băiatul... Vestitorii DIAVOLULUI! Creaturile din adâncuri aduc Apocalipsa pe Pâmânt - FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x