Antena Căutare

„Hollywood”-ul se vopseste! Faimoasele litere, in renovare pentru aniversarea de 90 de ani

Celebrele litere ce alcatuiesc cuvantul „Hollywood”, situate pe dealurile Mount-Lee, Los Angeles, vor fi renovate pentru prima data in 35 de ani, inaintea aniversarii a 90 de ani, ce va avea loc in 2013.

Operatiunea inceputa in octombrie va dura intre opt si zece saptamani. Cu o inaltime de 15 metri, pentru renovare a fost necesara procurarea unei cantitati de 1.500 de kilograme de vopsea alba.

Firma Hollywood Sign Trust, cea care se ocupa de renovarea semnului legendar, sustine ca la finalul acestor saptamani, literele vor fi de un alb stralucitor, exact ca atunci cand au fost instalate.

In anii 1970, au fost renovate pentru prima data, dupa o campanie in urma carora mai multi donatori au adoptat o litera si au vopsit-o pentru o suma de aproximativ 28.000 de dolari.

Istoria literelor

In 1923, literele au fost montate pentru a face reclama proiectului imobiliar Hollywoodland. Terminatia „land” a fost inlaturata mai tarziu, in 1940 si a ramas pana astazi simbolul orasului ingerilor.

Din pacate, de aceste litere se leaga si o tragedie. In anul 1932, actrita britanica Peg Entwistle s-a sinucis, aruncandu-se de pe monument.

Visa de mica sa fie pe scena. A crescut privind filmele lui Charlie Chaplin. Si-a dorit intotdeauna sa devina actrita de comedie, astfel a debutat pe Broadway. Nu era o artista stralucita, desi incerca. Pasiunea, insa, pe care o punea in munca sa era de ne-egalat. A primit o oferta sa joace in filmul „13 Femei”.

Criticii nu l-au primit foarte bine, denumind-o amatoare. Peg, devastata de aceste afirmatii, s-a sinucis, aruncandu-se de pe litera „H” a semnului. Culmea ironiei, a doua zi, a primit, prin posta, o scrisoare. Aceasta o anunta ca a fost propusa pentru a juca rolul unei sinucigase intr-un film.

De la aceasta tragedie, pe dealurile Hollywood a fost montat un sistem de alarma, pe baza unor senzori de miscare, care nu permite nimanui sa se apropie de litere.

Foto: google.com

Superb! Imagini impresionante cu cele mai mici lucruri din lume. Vezi aici GALERIA FOTO!... Joseph Pulitzer, jurnalistul caruia i s-a indeplinit "visul american"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x