Antena Căutare

Autobuzul viitorului, proiectat de chinezi: Va "zbura" peste masini

Chinezii sustin ca au descoperit o modalitate eficienta si inedita de a proteja mediul si, in acelasi timp, de a decongestiona traficul. In loc sa cheltuiasca milioane de dolari pentru a mari soselele, compania Shenzhen Huashi Future Parking Equipment intentioneaza sa construiasca un autobuz suprateran.

Mai exact, este vorba despre un automobil mult mai inalt decat cele traditionale pe sub care vor putea circula celelalte masini. Potrivit Huffington Post, autobuzul a fost proiectat pentru a semana cu un metrou care va circula peste celelalte masini aflate in trafic.

Autobuzul, cu o inaltime cuprinsa intre 4 si 4,5 metri, va dispune de doua nivele. Si va functiona cu ajutorul energiei solare in timp ce va putea transporta pana la 1.400 de pasageri intr-o singura cursa, fara a fi conditionat de traficul rutier.

Costurile intregului proiect, care include si construirea a 40 de kilometri de cale ferata speciala pentru autobuz, se ridica la aproximativ 75 de milioane de dolari (500 de milioane de yeni). Autobuzul viitorului, sustin constructorii chinezi, ar putea reduce cu pana la 30% blocajele din trafic.

Vezi cele mai frumoase bancnote din lume!... Dupa 5 milenii, Omul Zapezilor isi dezvaluie secretele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x