Antena Căutare

Avertisment de ultimă oră! Omenirea, pusă în pericol de Soare

Oamenii de știință evită să panicheze populația, în general, dar unele informații ar trebui să fie cunoscute de toată lumea

Oamenii de știință evită să panicheze populația, în general, dar unele informații ar trebui să fie cunoscute de toată lumea.

Una dintre ele ar fi faptul că oamenii nu sunt pregătiți pentru o furtună solară de proporții mari. Dacă ar avea loc un astfel de eveniment, am putea rămâne fără mijloace de comunicare zile, luni sau chiar ani întregi. Probabil nu am fi afectați fizic, dar impactul asupra tehnologiei pe care o folosim în fiecare zi ar putea fi imens. Efectele unui eveniment geomagnetic de acest tip ar fi catastrofale şi ar provoca daune estimate la şase sute de miliarde de dolari, în cel mai fericit scenariu.

Nu avem nicio garanție că se va întâmpla așa ceva cât oamenii există pe Pământ, dar au avut loc fenomene similare în trecut. De exemplu, în 1859 a avut loc o furtună solară, cunoscută sub numele de Evenimentul Carrington. Aceasta a fost provocată de o energie solară foarte puternică, care s-a lovit de magnetosfera planetei noastre, cauzând prăbușirea sistemelor cu telegraf din America și Europa.

Află ce se va întâmpla în momentul în care Pământul va fi lovit de furtuna solară.

Aceasta este cea mai superficială zodie! Ai mare grijă cu aceşti nativi... Mister elucidat: acest video îți explică exact cum miroase cosmosul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x