Cu părul înghețat și țurțuri în sprâncene, băiețelul acesta a mers 5 ore, pe un ger cumplit, ca să ajungă la școală! Cum s-a schimbat viața lui, după apariția fotografiilor

 
+3 click pentru
galerie

Pentru „băiatul cu păr de gheață”, un copil de 8 ani din China, școala este singura cale de ieși din sărăcie în care trăiește familia sa. Așadar, nu lasă nimic să îi stea în calea educației. Chiar și pe temperaturi de -10 grade, merge zilnic, pe jos, câte cinci ore până la școală. 

Într-una din zile, Fu Heng, dascălul copilului şi directorul şcolii a fost uimit când l-a văzut intrând în școală într-o zi în care era programat un examen important. Băiatul avea părul îngheţat, ţurţuri în sprâncene şi degerături pe mâini. Profesorul l-a fotografiat și a postat imaginile pe rețelele de socializare.

„În dimineaţa respectivă, temperatura a scăzut brusc, în doar 30 de minute”, a declarat Fu Heng, dascălul „băiatului cu păr de gheaţă”, potrivit boredpanda.com.

Nu a durat mult până reacțiile oamenilor să apară. Persoane din toate colțurile lumi au luat legătura cu profesorii „băiatului cu păr de gheață” și s-au oferit să doneze bani pentru a-l ajuta pe cel mic să ducă o viață mai bună. 

În scurt timp, s-au strâns 15.000 de dolari și 20 de echipamente complete de iarnă, pentru ca mersul la școală să nu mai fie un chin pentru elevii din acea zonă. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI