Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Baie la copcă, la minus șase grade Celsius. Tinerii curajoși, extrem de încântați de experiență: ”Nu pot să descriu în cuvinte. A fost provocarea vieții!”

Baie la copcă, la minus şase grade Celsius. Este distracţia neobişnuită care a devenit deja tradiţie lângă Timişoara. Zeci de tineri au demonstrat cât de rezistenţi sunt dacă au un stil de viaţă sănătos. Cu toţii au sărit în apa îngheţată, însă nu înainte de a se pregăti cu nişte exerciţii speciale. 

La 10 kilometri distanţă de Timișoara, în Giroc, baia la copcă a devenit o tradiție în luna ianuarie. De la an la an, sunt tot mai mulţi curajoşi care vor să încerce apa. Dar până la apă, trebuie spartă gheaţa. Cu o lopată, unul dintre temerari formează un culoar de câţiva metri prin mijlocul lacului.

Urmează pregătirea pentru o experienţă plină de adrenalină, dar şi de riscuri. Pe mal, îmbrăcaţi gros, tinerii fac o serie de exerciţii de respiraţie profundă.

Dupa 15 minute, toată lumea e pregătită. Primii curajoşi intră în apă în aplauzele colegilor.

”Foarte fain! Daca faci sauna si asta, e mult mai usor!”, a declarat unul dintre curajoși.

În total, zeci de tineri au participat la cursa îngheţată. Unii au fost la prima astfel de experienţă.

”Nu creeed! Serios nu pot sa descriu cum a fost. Asta a fost provocarea vietii mele, recunosc.”, a mai spus un alt tânăr.

Baia la copcă este organizată de trei ani lângă Timişoara. Este, de fapt, o acţiune care promovează un stil de viaţă sănătos.

Fiecare participant a făcut cel puţin două ture de lac. Şi fiecare a fost premiat. Nu cu vreo medalie, ci cu o amintire de-o viaţă.

Recomandari